1 april 2023
måndag, 23 december 2019 15:53

Heimstaden köper 599 tyska bostäder för 1,32 Mdr

Skrivet av 

 

Christian Fladeland, CIO Heimstaden.


Heimstaden Bostad AB köper en tysk bostadsportfölj bestående av 25 fastigheter med 599 bostäder, 48 kommersiella enheter och 36 parkeringsplatser. Fastigheterna, som ligger i Berlin och Bielefeld, omfattar en total uthyrningsbar yta på 44.650 kvm. Den överenskomna köpeskillingen om 1,32 Mdr kr finansieras initialt med befintliga kontanter och samt en  hypotekfinansiering för en del av köpeskillingen.

Förvärvet fördubblar grovt Heimstadens nuvarande innehav i Tyskland samtidigt som Heimstaden tar det första steget mot en mer geografiskt diversifierad tysk portfölj.

Efter förvärvet kommer Heimstaden att ha drygt 1.000 bostäder i Tyskland.

– Vi uppskattar den starka tyska marknaden och vi är glada att öka vår exponering i landet i ett steg att närmare att nå en kritisk nivå som kan motivera egen förvaltning av verksamheten i landet, vilket är ett tydligt mål för oss. Även om det har diskuterats mycket om den skärpta hyresregleringen i Berlin, är vi försiktiga investerare och vi erkänner att avkastningsprofilen för vår exponering i Berlin inte nödvändigtvis är i nivå med våra oreglerade marknader, men erbjuder oss fortfarande en stark riskjusterad avkastning och diversifieringsfördelar, säger Christian Fladeland, CIO för Heimstaden och han fortsätter:

– Som en långsiktig ägare är vi engagerade i att göra de nödvändiga investeringarna för att förbättra och bibehålla kvaliteten på portföljen så att våra hyresgäster känner sig bekväma i sin hem.

Heimstaden rådgivare var Bottermann:Khorrami, BRL Boege Rohde Luebbehuesen och Reelab.