19 maj 2024
torsdag, 16 april 2020 13:15

Lansa Fastigheter expanderar, rekryterar ny projektchef

Skrivet av 

 

 

 

 

 

Rekryteringen av Ulrika von Wachenfeldt (bilden) som ny projektchef innebär att Lansa Fastigheter fortsätter att expandera. Sedan starten för fyra år sedan har bolaget byggt upp ett fastighetsbestånd bestående av 1.300 hyreslägenheter på 11 orter runt om i landet. Nu satsar bolaget på att bli ännu starkare inom projektmarknaden och rekryterar därför Ulrika von Wachenfeldt till den nya rollen som projektchef.

Det gröna fastighetsbolaget Lansa Fastigheter har växt snabbt sedan starten 2016. Affärsidén att förvärva, förvalta och utveckla moderna bostadsfastigheter i kranskommuner runt storstäderna och i regioner där näringslivet har en stark tillväxt, har varit framgångsrikt. Idag har företaget en fastighetsvolym om 3 Mdr kr och en produktportfölj om cirka 1,5 Mdr kr. Dessa volymer vill Lansa Fastigheter fördubbla inom de närmaste åren, bland annat genom en ännu större satsning på projektmarknaden.

– Som en förstärkning i det arbetet har vi rekryterat Ulrika von Wachenfeldt som ny projektchef. Ulrika kommer att ansvara för att de projekt vi förvärvar och genomför håller hög standard och kvalitet och uppfyller våra kriterier på trygga bostäder med stort hållbarhetsfokus, säger vd Claes Malmkvist.

Ulrika von Wachenfeldt
har över 20 års erfarenhet från bostads- och fastighetsmarknaden. Senast kommer hon från Härryda kommun utanför Göteborg, där hon varit projektansvarig för kommunens egna fastighetsbestånd. Dessför innan jobbade hon många år med projektutveckling på Skanska och som projektledare inom bygg- och fastighet på Sweco.

– Jag brinner för att utveckla bostäder och skapa bra boendemiljöer för människor att trivas i. Jag inspireras av att skapa trygga och attraktiva bostadsprojekt där våra boende trivs och mår bra, här har jag mycket tankar och erfarenhet att bidra med, säger Ulrika von Wachenfeldt.

Ulrika von Wachenfeldt, som tillträdde den nya tjänsten den 14 april, har även jobbat mycket med miljö- och hållbarhetsfrågor, inte minst under tiden på Härryda kommun.

– Lansa har en långsiktighet i sina fastighetsförvärv och tar ansvar för hela processen från byggnation till förvaltning av bostäderna. Det borgar för att fastigheterna har god kvalitet och håller länge, vilket är viktigt inte minst ur miljöhänsyn. Jag sätter högt värde på Lansas målsättning att bli marknadens mest gröna bostadsbolag och jag känner mig stolt över att nu få vara en del av Lansas starka uppbyggnad och utveckling, säger Ulrika von Wachenfeldt.