26 april 2024
måndag, 25 maj 2020 14:06

Skebo köper 500 lägenheter i Skellefteå

Skrivet av 

 

 

 


Efterfrågan på mark för bostäder och verksamheter är högre än på många år i Skellefteå. Därför har Skellefteå kommun uppdaterar den fördjupade översiktsplanen från 2011 för Skelleftedalen. Målsättningen är att de 500 lägenheterna som Skebo köper av Lindbäcks ska vara färdigställda senast år 2024. Lägenheterna kommer att erbjudas till Skebos bostadskö.

 

 


Skebo förvärvar tre kvarter med totalt 500 lägenheter. Det gäller fastigheter i kvarteren Frigg, Balder samt Lejongapet på Getberget i centrala Skellefteå. Köpesumman är cirka 900 Mkr.  Säljare är Lindbäcks Fastigheter som har haft Pangea som rådgivare.

– Skellefteå expanderar och det här förvärvet är ett krafttag från Skebos sida. Som ledande samhällsbyggare vill vi fortsätta att ligga i framkant med att utveckla Skellefteås bostadsförsörjning, säger Skebos styrelseordförande Harriet Classon.

Målsättningen är att all inflyttning ska vara gjord senast 2024. Lägenheterna kommer att erbjudas till Skebos bostadskö.

– Det är en satsning som ger ett fint tillskott av bostäder i Skellefteå. Vi kommer samtidigt att fortsätta bygga ännu fler bostäder på olika områden för att möta den stora efterfrågan som finns på hyresrätter i och med Northvolts etablering och andra etableringar, säger Skebos vd Åsa Andersson.

– Vi får anledning att återkomma med fördjupad information under senhösten. Det här är en stor bostadssatsning som ligger i tiden. Nya lägenheter, byggda i trä, tillförs på attraktiva områden, säger Åsa Andersson.

Skebo och Lindbäcks har tecknat avtal och affären genomförs under förutsättning att Lindbäcks styrelse och Skellefteås kommunfullmäktige godkänner den. Skebo är Skellefteås största fastighetsbolag som äger och förvaltar cirka 5.350 lägenheter och ett antal lokaler.