25 april 2024
fredag, 29 maj 2020 11:11

Balders finansdirektörer häktade

Skrivet av 

 

 

 


Balders finanschef Marcus Hansson och Balders CFO Magnus Björndahl har begärts häktade misstänkta för grovt insiderbrott.

 

 

 

 

Under torsdagskvällen publicerade Balder ett pressmeddelande om att Balders två ledande befattningsinnehavare, finanschef Marcus Hansson och CFO Magnus Björndahl, har begärts häktade misstänkta för grovt insiderbrott. Enligt en uppgift till Di är det Collector som finns i fokus för åklagarens utredning. Brottsmisstankarnas uppges gälla nischbankens vinstvarning 21 januari i år. Marcus Hansson valdes in i Collectors styrelse först efter den 27 april i år, således efter vinstvarningen den 21 januari.

– Min spontana reflektion är att jag har väldigt svårt att tro att de skulle göra något medvetet fel, säger Balders vd Erik Selin till Di.

Enligt häktningsframställan sitter Hansson och Björndahl i arresten i Göteborg. Eftersom det finns risk för att de misstänkta kan undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning.

Häktningsförhandlingen inleddes idag fredagen den 29 maj kl 13.15–14.15 och gällde Marcus Hansson. Den andra förhandlingen inleddes kl.15.15–16.15 och gällde Magnus Björndahl.

Förhören med Marcus Hansson och Magnus Björndahl ägde rum bakom lyckta dörrar under eftermiddagen i Stockholms tingsrätt via videolänk till häktet i Göteborg. De två är således fortsatt häktade och åtal ska väckas senast den 12 juni.

 

Kursen påverkades inte i Balder på grund av häktningen utan aktien noterades till 384,60 kr, endast en nedgång med 0,54 procent.