28 april 2024
fredag, 12 juni 2020 11:30

Mona Norbäck, ny energichef hos Stockholmshem

Skrivet av 

 

 

 

 


 

 


Stockholmshem stärker sin miljö- och klimatprofil genom att anställa Mona Norbäck (bilden) som ny chef för energienheten i ett av landets största allmännyttiga bostadsbolag.

Energienheten har en viktig roll i Stockholmshems utveckling inom energieffektivisering, digitalisering och förnyelsebar energi. Från den 1 juni är Mona Norbäck ansvarig över enheten med 10 personer som arbetar med energi, styr- och värmeproduktion.

– Den utveckling jag vill se är en fortsatt ökning av solceller tillsammans med smartare styrning och effektivisering av vårt stora fastighetsbestånd. Det gör vi bäst tillsammans, både inom enheten men också med alla andra på Stockholmshem, säger Mona Norbäck.

Mona Norbäck är utbildad civilingenjör i maskinteknik med master i energiteknik. Hon kommer senast från tjänsten som energistrateg på Stockholmshem.

År 2017 började Mona arbeta som energitekniker i bolaget för att få en bra inblick i driften.
– För att få till bra energiåtgärder måste man lära känna fastigheterna. Det går inte att bara sitta vid datorn. Att både ha den teoretiska kunskapen och förståelse för de praktiska tillämpningarna är en styrka jag tror jag kan bidra med, säger Mona Norbäck.