27 april 2024
måndag, 15 juni 2020 13:36

Kim Särs leder Trevians nya verksamhet med bostäder

Skrivet av 

 

 

 

 


 

 


Rekryteringen
Kim Särs (bilden), som en ny chef för ett affärsområde med bostäder, innebär att finska Trevian Asset Management Oy utökar sin verksamhet med finansiering och förvaltning av bostadsfastigheter. Han blir även en ny medlem ledningsgruppen.  På grund av den utökade verksamheten söker Trevian fler bostadsprojekt som söker finansiering.

Innan  Kim Särs  kom till Trevian den 1 juni 2020, arbetade han i LocalTapiola Group i 14 år. Sedan år 2014 har han verkat som vd för alternativa fonder och före dess som direktör för fastigheterfonder. Värdet på de förvaltade tillgångarna är i LocalTapiola Group cirka 1,8 miljarder euro.

– Det finns många hushåll med endast en person och därför behövs små lägenheter behövs. Det finns också ett behov av en tätare struktur – att människort bor närmare varandra, säger Kim Särs.

– Med det nya affärsområdet vill Trevian vara med och utveckla nya bostadsområden. Nya värden kan också läggas till för hyresbostäder,så som gröna värden, t.ex. genom att använda geotermisk energi. Vi är mest intresserade av byggprojekt som söker en partner för finansiering. Vår dröm och vårt mål är att genomföra projekt som kan beskrivas med ’stad’ och ’grönt’, fortsätter Kim Särs.

Trevian Asset Management Oy är ett finskt investeringsbolag specialiserat på kommersiella fastigheter. Företaget grundades 2012 och ägs av dess nyckelpersoner. Tjänsterna är särskilt inriktade på institutionella fastighetsinvesterare, banker och andra professionella investerare. Värdet på Trevians förvaltade tillgångar uppgår till cirka 1 miljarder euro, cirka 10,5 Mdr kr.