Skriv ut denna sida
onsdag, 24 juni 2020 12:50

2,9 miljarder pund försvann i fastighetsaffärer

Skrivet av 

 

 

 


Många utländska investerare har kontor och personal baserade i Storbritannien, särskilt i Londons Docklands.


 

 

 


Enligt Cushman & Wakefield försvann 2,9 miljarder pund i fastighetsaffärer från den brittiska marknaden för kommersiella fastigheter i slutet av maj, då pandemin stoppade flera pågående transaktioner

Nu börjar investeringsmarknaden fungera igen i Storbritannien. Vissa säljare har återupptagit samtalen med köparna som pågick före nedstängningen av marknaden i mars i år.

Med tanke på att utländska investeringar i år endast varit ungefär hälften av de totala volymerna under de senaste åren, blir frågan om resebegränsningar kommer att minska investeringsvolymerna i Storbritannien?

En fråga som har blivit mer relevant sedan den brittiska regeringen införde en två veckors karantän för alla som anländer till Storbritannien den 8 juni eller senare. Många utländska investerare har kontor och personal baserade i Storbritannien, särskilt i London.

Investerare köpte fastigheter i Storbritannien för över 189 miljarder pund under de senaste tre åren och av de köpen var 89 miljarder pund utländska investeringar. I den utländska andelen investeringar var över 46 miljarder pund investeringar av utländska investerare med ett brittiskt kontor.

Så drygt en femtedel av alla investeringar kan ha behövt internationella resor. Cushman & Wakefield säger i en rapport att företaget kan ha överskattat denna andel – men å andra sidan är det svårt att fånga vissa mindre investerare med lokal personal, eller som delar ett kontor med dotterbolag i Storbritannien.

Medan många kontor i Storbritannien har öppnat igen, kan företag fortfarande behöva att de flesta av sina anställda att de arbeta hemifrån medan de sociala distansreglerna finns.

Cushman & Wakefields rapport visar att människor har varit lika produktiva som de var före krisen och att de har ökat sitt lagarbete tack vare samtal, virtuella möten och samarbete i realtid.

Trots alla problem trodde 73 procent av de tillfrågade att deras företag kommer införa en högre framtida nivå för antalet personer som kommer att arbeta hemifrån.


Det totala transaktionsvärdet i Storbritannien för kommersiella fastigheter var 11 miljarder pund för Q 2020, exklusive Blackstones köp av studentbostäderna IQ för 4,7 miljarder pund, vilket kan bli den största brittiska transaktionen som någonsin registrerats efter att den har fått godkännande av myndigheterna.



 

 

Senaste från Redaktionen