20 april 2024
måndag, 29 juni 2020 17:48

SPG planerar 250 bostäder i Orminge

Skrivet av 

 

 

 


Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

 

 

 

 

 

Scandinavian Property Group (SPG) tecknat ett avtal med bostadsrättsföreningen Agaten i Nacka om att förvärva en potentiell byggrätt om totalt 16.000 kvm BTA.

Området är beläget cirka en kilometer norr om Orminge centrum i Nacka kommun. För närvarande drivs en detaljplaneprocess och SPG planerar att uppföra fem punkthus med cirka 250 bostäder samt ett stort garage under mark. Detaljplanen förväntas vinna laga kraft i slutet av 2021 med byggstart året därpå.

– Förvärvet är helt i linje med vår satsning inom bostäder i Stor-Stockholm. Detta blir vårt andra projekt där vi förvärvar mark från en bostadsrättsförening och där vi omvandlar markparkering till bostäder genom att bygga underjordiskt garage och bostäder ovanpå. Det ska bli spännande att driva färdigt detaljplanen och genomföra vårt första projekt i Nacka kommun, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

Schjødt Advokatbyrå, med ansvarig delägare Charles Andersson, är legal rådgivare till SPG.

Scandinavian Property Group är ett fastighetsbolag som grundades 2004 och verkar på den skandinaviska marknaden.  Organisationen består av 20 anställda med kontor både i Oslo och Stockholm. SPG är en industriell aktör inom tre specifika områden, bostäder, samhällsfastigheter, samt projektutveckling av kontor och handel. SPG har sedan 2004 genomfört fastighetstransaktioner för över 60 Mdr kr.