19 april 2024
onsdag, 26 augusti 2020 14:52

Lars Granlöf, ny CFO på Bonava

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Rekryteringen av Lars Granlöf (bilden) innebär att han har utsetts till ny CFO på Bonava. Han efterträder Ann-Sofi Danielsson som har beslutat sig för att gå i pension.

Lars Granlöf
blir medlem av Bonavas koncernledning, med tillträde senast den 1 januari 2021. Han är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och han kommer närmast från Coop Sverige AB, där han sedan 2015 innehaft rollen som CFO. Dessförinnan har Lars Granlöf haft CFO-roller i bolag såsom Saab AB och Gambro AB.

– Jag är väldigt glad över att välkomna Lars till Bonava. Hans gedigna och breda erfarenhet som CFO i stora bolag är ett viktigt tillskott i koncernledningen och till vårt strategiska arbete framgent, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Bonava.

Ann-Sofi Danielsson
har efter en lång och innehållsrik karriär, bland annat 13 år som CFO på NCC, beslutat sig för att gå i pension. När Bonava knoppades av från NCC 2016 utsågs hon till CFO för Bonava.

– Ann-Sofis långa erfarenhet och solida kompetens har varit mycket värdefullt under den här intensiva tid som Bonava har varit noterat som bolag. Jag vill tacka henne för ett fantastiskt arbete och samarbete, säger Joachim Hallengren.

Ann-Sofi Danielsson slutar som CFO i samband med Lars Granlöfs tillträde.