27 april 2024
fredag, 28 augusti 2020 10:03

Magnus Lundberg, ny regionchef för Tornstaden

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Byggnads AB Tornstaden Öst, som etablerades i Stockholmsregionen år 2015, har sedan dess haft en stabil tillväxt till drygt 500 Mkr i omsättning år 2019. Under 2020 förväntas omsättningen öka med cirka 25 procent. För att framledes kunna fortsätta växa organiskt och möta kundernas behov har Magnus Lundberg (bilden) utsetts att operativt leda verksamheten i rollen som regionchef.

Byggnads AB Tornstaden, som bedriver byggverksamhet i de tre storstadsregionerna, ingår i koncernen Tornstaden, som idag omsätter cirka 2 Mdr kr. Verksamheten i Region Öst startade 2015 och utför totalentreprenader i nära samverkan med kunder i Stockholms- och Uppsalaområdet. För att långsiktigt kunna fortsätta växa organiskt och möta kundernas behov, krav och förväntningar har Magnus Lundberg internrekryterats till rollen som regionchef. Han har arbetat som avdelningschef i regionen sedan starten. Han tillträder sin nya tjänst den 1 oktober 2020 och han innehar rollen som avdelningschef till dess att hans efterträdare är tillsatt.

– Jag känner stort engagemang för våra kunder, medarbetare och vår verksamhet. Det är med spänning jag ser fram emot att leda organisation framåt tillsammans med hängivna medarbetare och att ytterligare stärka bolagets position i Stockholms- och Uppsalaregionen. Målet är, som tidigare, att fortsätta leverera välskötta projekt till nöjda kunder, säger Magnus Lundberg om sin nya roll som regionchef för Byggnads AB Tornstaden Öst.

– Magnus har varit verksam i bolaget sedan etableringen i Stockholmsregionen för fem år sedan och är väl förtrogen med Tornstadens arbetssätt. Han har starkt bidragit till utvecklingen av regionen och det är med varm hand och stort förtroende jag lämnar över det operativa ansvaret för verksamheten, säger Erik Olofsson, vd för Byggnads AB Tornstaden.

Tornstaden omsätter cirka 2 Mdr kr med verksamhet i projekt, byggnation och fastighet. Bolaget har cirka 150 anställda på kontor i Göteborg, Stockholm och i Malmö.