23 april 2024
onsdag, 02 september 2020 10:37

Gun Nilsson, ny ledamot i Einar Mattsson

Skrivet av 

 

 

 

 

 



Styrelsen i Einar Mattsson har valt Gun Nilsson (bilden) som ledamot i Einar Mattsson AB. Idag är hon bland annat vd för investmentbolaget Melker Schörling AB och styrelseordförande för mätteknikbolaget Hexagon AB.

– Guns affärsstrategiska kompetens och erfarenhet av att arbeta med olika ägarkategorier och bolag i skilda utvecklingsfaser är viktiga för en långsiktig aktör som oss. Vi har ambitioner att fortsätta växa och investera framgångsrikt. Jag ser fram emot att få arbeta med Gun i koncernstyrelsen, säger Anders Ränk, styrelseledamot och ordförande i ägarrådet.

Övriga ledamöter i styrelsen är ordförande Arne Karlsson, Leif Johansson samt Anders Ränk, Kristina Ränk och Stefan Ränk.

Gun Nilsson är född 1955. Hon har varit vd för Melker Schörling AB sedan år 2017 och hon är styrelseordförande för Hexagon Aktiebolag AB.

På senare år har Gun Nilsson  kombinerat sina operativa roller som vd och finanschef med flera styrelseuppdrag.  Hon är ledamot av styrelserna för AAK AB, HEXPOL AB och Bonnier Group AB samt ledamot av Kollegiet för svensk bolagsstyrning.  Gun Nilsson har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.