25 april 2024
fredag, 04 september 2020 10:16

LEJE köper industrifastighet i Bålsta

Skrivet av 

 

 

 


LEJE Fastigheter ska bygga nya lokaler i Bålsta för BGFIX AB, Skandinaviens ledande leverantör av avspärrningslösningar.

 

 

 

 

 

 


LEJE Fastigheter har förvärvat och tillträtt fastigheten Väppeby 7:248 på Hornvägen 10 i Dragets Industriområde, Bålsta, Stockholms län. Säljare av fastigheten var SVP Förvaltning AB och transaktionsrådgivare var Croisette AB. Fastigheten har en markareal om 10.231 kvm och är detaljplaneplanlagd för industri.

Direkt efter förvärvet har för hela fastigheten tecknats ett 7-årigt hyresavtal med BGFIX AB, Skandinaviens ledande leverantör av avspärrningslösningar. Bygglov är beviljat och byggstart är planerad till mitten av september. Tillträde kommer att ske i början av juni 2021.


– Vi har sedan tidigare fem andra fastigheter efter E18 mellan Stockholm och Bålsta så denna fastighet passar perfekt in i vårt bestånd. Vi är mycket glada att kunna genomföra denna affär där vi inom kort kunde teckna hyresavtal med en stabil och välkänd aktör, speciellt i rådande tider. Det visar på vår styrka att vara snabbfotade och att enkelt kunna ta fram visuella koncept på byggnader och omkringliggande ytor, säger Niklas Granström, från LEJE Fastigheter

– Vi har under en tid sökt efter nya större lokaler med stora markytor för att klara den ökade efterfrågan av våra produkter i Mälardalen. När LEJE Fastigheter kontaktade oss med detta erbjudande så var alla förutsättningar helt perfekta. Nya fräscha lokaler anpassade för vår verksamhet med gott om uppställningsplats utanför säger Bruno Gunnarsson, från BGFIX AB