20 april 2024
torsdag, 24 september 2020 11:55

Mats Anebreid, ny chef för Tornstaden i Malmö

Skrivet av 

 

 

 

 

 




Byggnads AB Tornstaden Syd etablerades i Malmöregionen för drygt två år sedan och bolaget har sedan dess utvecklats enligt plan till en beräknad omsättning om 170 Mkr för år 2020. Det är nu dags för bolaget att ta ytterligare ett steg i utvecklingen och Mats Anebreid (bilden) har rekryterats som avdelningschef för en ny avdelning. Mats Anebreid kommer närmast från det norska byggbolaget HENT där han har varit delaktig i koncernens etablering på den svenska marknaden. Han tillträder tjänsten den 1 oktober. Han har mångårig erfarenhet från byggbranschen i flera olika roller, bland annat inom Skanska.

Tornstadens byggverksamhet i Malmöregionen startade 2018 och har sedan dess haft en stabil tillväxt. Under hösten förstärks regionen med ytterligare en avdelning som Mats Anebreid rekryterats att ansvara för. Han tillträder tjänsten som chef för den nya avdelningen den 1 oktober.

– Med en gedigen kunskap och en driven personlighet är jag övertygad om att Mats passar in i vårt arbetssätt som är mycket kundorienterat och att han starkt kommer att bidra till en fortsatt positiv utveckling av verksamheten, säger Erik Olofsson, vd för Byggnads AB Tornstaden.

– Tornstaden är en gedigen byggmästare och har en värdegrund som stämmer väl överens med min syn. Det känns roligt och mycket inspirerande att få vara med om Tornstadens vidare utveckling i Syd. Jag upplever att bolaget har en stor grad av entreprenörsanda med korta beslutsvägar, mycket energi och framtidstro, säger Mats Anebreid.