25 april 2024
torsdag, 01 oktober 2020 10:39

CBRE stärker sitt nordiskt team

Skrivet av 

 

 

 

 

 


Rekryteringarna av Sofia Sandell, bilden t v,  och Yvonne Ehinger, bilden t h,  innebär att de har utsetts till  CBRE:s chefer i Norden för People och Marketing.

Sofia Sandell
kommer leda CBREs nya nordiska People-team, som består av Stina Hiljanen, Finland, Malou Dalsgaard Ullerup, Danmark och Solfrid Hader, Norge. Sofia Sandell börjar omgående på sin nya tjänst, som hon kommer att dela med sin nuvarande tjänst som Head of People, Sweden.

Sofia Sandell har lett People-teamet i Sverige i nästan fyra år och hon har under den tiden utvecklat HR-arbetet avsevärt. Hon har även ansvarat för avdelningarna Office Management och IT.

Sofia Sandell kommenterar:
– Jag ser fram emot att leda och samarbeta med mina kollegor i det nya nordiska teamet. Det är ett mycket kompetent team med stor drivkraft. Vi kommer fortsätta utveckla och stärka CBRE:s employer brand med ambitionen att vara den bästa arbetsgivaren för fastighetsbranschen i Norden.

Yvonne Ehinger har utsetts till Head of Marketing & Communications för Norden. Hon har i snart tre år arbetat med att digitalisera marknadsföringen för CBRE i Sverige, vilket lett till en branschledande position online.

Yvonne Ehinger säger:
– Det ska bli riktigt kul att arbeta ännu närmare de nordiska kollegorna. Det är ett erfaret team som bekräftar att Marketing på CBRE ligger i framkant. Tillsammans med kollegor i EMEA och Globalt ska vi göra vårt bästa för att öka våra marknadsandelar och stärka CBRE:s varumärke.

Det nya nordiska Marketing Teamet består av Lene Jorgensen, Danmark, Hilde Rusnes, Norge och Miia Mäkinen, Finland. I Sverige arbetar även Eugenia Duarte Walker på People och Anna Flodmark på Marketing. Yvonne Ehinger börjar sin nya tjänst den 1 oktober 2020.

Patrik Kallenvret, vd för CBRE Sweden, kommenterar:
– Jag är glad och stolt över att ytterligare två av våra svenska medarbetare blivit utsedda och fått ansvaret för nordiska team. De har utvecklat vårt arbete med People och Marketing i Sverige med utmärkta resultat. Det sätt vi lyckats lyfta vårt varumärke och våra medarbetare, inte minst via sociala medier, är mycket tack vare Sofia och Yvonne. De har kunskapen och erfarenheten som krävs för att nå våra högt uppsatta mål på nordisk nivå. När året började utsågs också Amanda Welander som Nordic Head of Research.

Utöver CBRE:s nordiska team för People och Marketing kommer även Finance att arbeta i ett nordiskt team, lett av Stian Brunes. Sedan tidigare har CBRE meddelat att bolaget har nordiska team för Capital Markets, Project Management & Building Consulting samt Research.

CBRE har varit aktiv på den nordiska marknaden sedan år 1999 och de nordiska länderna förväntas växa snabbare än de övriga europeiska länderna och alla nordiska länder är bland Forbes topp 15 bästa länder att göra affärer i. Endast tio länder världen över kan ha AAA-betyg från alla de tre topprankade företagen och av dessa tre är i Norden.

CBRE:s nordiska team erbjuder rådgivare och experter på plats för att leda och stärka bolagets affärs- och varumärke. Bolagets mål är att positionera CBRE som marknadsledaren i Norden.