2 maj 2024
torsdag, 08 oktober 2020 12:36

Bonava byggstartar borätter i Sätra

Skrivet av 

 

 

 


Bonavas 64 bostadsrätter i Sätra kostar mellan 1,65 Mkr och 3,8 Mkr för 1-4 rum, i storlekar mellan 34 och 84 kvm, med månadsavgifter mellan 2.645 kr och 4.934 kr. Inflyttning beräknas ske år 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bonava har byggstartat fyra flerbostadshus i Sätra som föreslås ha två enkla sammankopplade hus med totalt 64 bostadsrätter i storlekar mellan 1 och 4 rok. En smal lägre del vetter mot Björksätravägen och en högre del placeras mot naturreservatets storskaliga trädridå. Den högre delens översta våning inrymmer endast förråd och tekniska installationer. Byggnadskropparna kommer att uppföras i fyra till sex våningar om totalt cirka 64 bostadsrätter

Planområdet ligger norr om korsningen Björksätravägen-Sätragårdsvägen i Sätra. Bostäderna byggs på tidigare obebyggd mark som till större delen bestod av en stor sluttande gräsyta.

Planområdet ligger cirka 700 meter från Sätra centrum där det finns tillgång till vårdcentral, apotek, en mindre dagligvarubutik samt några restauranger. Planområdet ligger cirka 1.500 meter från Skärholmen centrum. Skärholmen centrum har ett stort köpcentrum som utöver vårdcentral, apotek, bibliotek, tandläkarmottagning också erbjuder en stor mängd affärer, restauranger och annan kommersiell service.

I närheten finns ett flertal förskolor och grundskolor och även ridskola med utbildning och ungdomsverksamhet. Dessutom är det endast några minuter med cykel från planområdet till Sätra IP som har bland annat 11-spelsplan med gräs, friidrottshall och ishall. I direkt anslutning till projektet gränsar Sätraskogens naturreservat med möjlighet till det populära Sätrastrandsbadet.

Bostadsgårdar planeras med inspiration av koloniområdens intimitet och småskalighet. Odlingslotter med odlingsbäddar, fruktträd, bärbuskar och växthus planeras. Cykel- och bilparkering kommer att erbjudas i marknivå för boende.

Planområdet finns utpekat i Områdesprogram för Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg (2007) som ett område där det är möjligt att komplettera med bostadsbebyggelse, och är även en del i det pågående projektet Fokus Skärholmen med inriktning att skapa minst 4.000 nya bostäder i stadsdelsnämndsområdet.