26 april 2024
tisdag, 13 oktober 2020 11:18

Engelsk rapport om Norra Djurgårdsstaden

Skrivet av 

 

 

 


Fram till år 2019 hade 13 detaljerade utvecklingsplaner godkänts och 6.600 invånare flyttade in i Norra Djurgårdsstaden, Stockholm Royal Seaport, till över 3.000 nya bostäder.

 

 

 

 

 

 

 

 

För sjunde året i rad har Stockholm Royal Seaport, Norra Djurgårdsstaden, sammanställt en hållbarhetsrapport. Hållbarhetsrapporten publiceras nu även på engelska, tillsammans med motsvarande data och en interaktiv karta.

På webbplatsen StockholmRoyalSeaport2030.se kan intresserade följa hållbarhetsresan noggrant. Det är här som framsteg fram till år 2030 publiceras och hur väl kraven uppfylls och hur de olika innovationsprojekten förklaras mer detaljerat.

Fram till 2019 hade 13 detaljerade utvecklingsplaner godkänts och 6.600 invånare flyttade in i området över 3.000 nya bostäder. Dessutom öppnades delar av Gasverkets industriområde med en ny skola och idrottshall efter att området hade varit stängd för allmänheten i mer än 120 år.

Innovation spelar en viktig roll för Stockholm Royal Seaport och Norra Djurgårdsstaden är en testbädd där nya idéer, metoder och metoder utvecklas och testas. Under 2019 har stödet för projekt relaterade till källseparerade avloppssystem fortsatt. Till exempel har innovationsprojektet MACRO bidragit till att Stockholm Vatten och Avfall nu har ansvaret att utveckla och testa källseparerade avloppssystem för Värtahamnen och Loudden. Genom att dela upp avloppsvattenströmmar i separata system i bostadsfastigheter kan resurser som vatten, energi och växtnäring hanteras mer effektivt.

Ett annat exempel på innovation i området är de två plusenergibyggnaderna på Brofästet, som stod färdiga år 2019. Ett av kraven för byggnaderna var att de skulle generera mer energi än de förbrukar under ett år. Byggnaderna kombinerar arkitektoniska lösningar med energibesparande teknik. Byggnaderna innehåller tillsammans 43 hyreslägenheter.