18 april 2024
torsdag, 15 oktober 2020 14:00

Scius Partners lanserar FENIX i Hagastaden

Skrivet av 

 

 

 


Scius fastighet Skålen 24, med konceptet FENIX, i Hagastaden, om 24.000 kvm, kommer med start i oktober 2020 genomgå en omfattande ombyggnation och tillbyggnad med tre våningar fram till Q2 2022, då första hyresgästerna flyttar in.

 

 

 

 


Skålen 24 med konceptet FENIX kommer utgöras av totalt cirka 22.000 kvm, varav cirka 18.000 kvm är anpassningsbara kontorslokaler inklusive en co-working del för de i behov av flexibilitet.

 

 

 

Skålen 24 kommer att få en ny takterrass.

 

 

 

 

 

 

 

 

Scius förvärvade tillsammans med Invesco Real Estate fastigheten Skålen 24 i Hagastaden, Stockholm, i februari 2019 av SEB TryggLiv. Fastigheten består idag av en kontorsbyggnad från 1974 om totalt cirka 18.000 kvm belägen intill den kommande tunnelbanestationen.

Skålen 24 kommer med start i oktober 2020 genomgå en omfattande ombyggnation och tillbyggnad med tre våningar fram till Q2 2022 då första hyresgästerna flyttar in.

– Scius och projektteamet från Studio Stockholm, Arcona och RED Management har sedan förvärvet jobbat på högvarv för att idag kunna presentera FENIX. Vi tar vara på dagens befintliga stomme och utvecklar den nya byggnaden med åtanke på dess historia som ett hantverkshus med höga takhöjder, stora spröjsade fönster och framtagande av de bärande betongpelarna. Receptionsdisken och konst skapas av delar från existerande byggnaden vilket tillsammans med den moderna standarden skapar en unik kontorsbyggnad, säger Mikael Freudmann på Scius, som är ansvarig för projektet.

FENIX kommer utgöras av totalt cirka 22.000 kvm varav cirka 18.000 kvm är anpassningsbara kontorslokaler inklusive en co-working del för de i behov av flexibilitet. I gemensamma ytor finns allt man behöver med öppna områden för spontana möten, konferenscenter, gym, cykelgarage, parkering, restaurang, café samt en takbar för möten eller after work. Pågående BREEAM Excellent certifiering, solceller på taket, concierge service, hälsosam mat, konst, ljus och ljud i gemensamma ytor, är viktiga delar som utgör konceptet FENIX.