Skriv ut denna sida
fredag, 16 oktober 2020 09:23

Heba tillträder stadsradhus i Silverdal

Skrivet av 

 

 

 


Skanska har byggt åt Heba fastigheten Murklan som är uppförd som stadsradhus i Silverdal med 52 hyreslägenheter i två våningar, där de större lägenheterna har en tredje våning i etage.

 

 

 

 

 

 

 


Heba tillträder under fredagen den 16 oktober 2020 den nybyggda fastigheten Murklan i Silverdal, Sollentuna. Fastigheten har förvärvats genom en bolagsaffär med byggherren Skanska Hyresbostäder. Finansieringen sker genom ett grönt lån i SEB.

– Att erbjuda hyreslägenheter i Silverdal stärker ytterligare vår ambition att finnas i attraktiva områden. Vi fortsätter på inslagen väg och finansierar även detta förvärv med ett grönt lån. Det ligger i linje med vår strategi kring hållbarhet, som återspeglas i allt vi gör. Och rimmar väl med vårt långsiktiga förhållningssätt till fastighetsutveckling och förvaltning, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba.

Silverdal i Sollentuna är ett välmående och etablerat område. Fastigheten Murklan är uppförd i gemytliga stadsradhus med 52 hyreslägenheter i två våningar, där de större lägenheterna har en tredje våning i etage. 

Intresset för hyreslägenheterna har varit stort i området, som i övrigt domineras av villor och bostadsrätter. Samtliga hyreslägenheter är uthyrda och inflyttning startar i oktober 2020.

Totalt investerar Heba 179 Mkr i projektet varav 173 Mkr avser avtalet med Skanska. Fastigheten omfattar 3.838 kvm kvm BOA samt 4.690 kvm BTA.

Senaste från Redaktionen