15 maj 2024
torsdag, 22 oktober 2020 16:48

Flera nyöppningar i Eurocommercials centrum

Skrivet av 

 

 

 


I Grand Samarkand i Växjö har Eurocommercial löpande under året tillsammans med sina hyresgäster arbetat med att förfina konsumeterbjudandet, vilket resulterat i nya butiker för bland annat Telenor, 3Butiken, Sushi Yama och Specsavers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Glädjande har flera nyöppningar ägt rum inom Eurocommercials svenska fastighetsbestånd under 2020. Ytterligare öppningar kommer att följa inom kort i spåren av ett framgångsrikt utvecklings- och uthyrningsarbete.

Under hela år 2020 har ett omfattande arbete skett i ett tätt samarbete mellan Eurocommercial och dess hyresgäster avseende nyetablering av verksamheter. En viktig parameter har varit en tät och god dialog med hyresgästerna.

– Positioneringen som vi byggt på handelsplatser, i kombination med starka relationer till våra hyresgäster, har varit grunden till att vi har kunnat bedriva ett framgångsrikt uthyrningsarbete. Detta trots effekterna Covid-19 har haft på handeln, säger Alexander Appelsved, Leasing Director, Eurocommercial.

I anslutning till Ingelsta Shopping i Norrköping öppnade den 14 oktober Eko Stormarknad sin 8.200 kvm stora lågprisbutik. Öppningen efterföljs i vår av ytterligare en stor nyetablering inne i gallerian i form av Clas Ohlsons nya butik om totalt cirka 1.200 kvm. Under hösten öppnade Specsavers och snart slår även Lekia och frisören Bearded Lady upp sina portar i Ingelsta Shopping.

I Valbo i Gävle fortgår utvecklingsarbetet med full kraft. Flera butiker har öppnat under året och i tid till julhandeln nyöppnar New Yorker, H&M Full Concept Store, Hemtex och Sushi Yama samt flera andra aktörer så som FixMy Phone och lokala Actlife7 och Hem&Trend.

Elins Esplanad i Skövde har under det senaste året genomgått omfattande förädlingsarbeten och fått sällskap av sju nya butiker i form av Telia, Boligheter, Synoptik, Hemmakväll, Sushi Yama, H&M Full Concept store samt att Nordic Wellness har öppnat ett toppmodernt gym i en tillbyggnad av köpcentrumet.

Nordic Wellness har även valt att etablera ett gym i Bergvik i Karlstad. Nordic Wellness öppnade i september och i samma galleria har bl.a. Gina Tricot tecknat avtal för ny lokal, som är dubbelt så stor som den befintliga, samt att Telia satsar på ny lokal. I oktober öppnar även det populära lokala restaurangkonceptet Happy Belly i Bergvik.

I C4 i Kristianstad öppnade nyligen Lagerhaus och även en ny tandläkarmottagning är på väg att etablera sig här.

I Hallarna i Halmstad öppnar bland annat Normal, Telia och Euronics sina nya butiker under november.

I Grand Samarkand i Växjö har Eurocommercial löpande under året tillsammans med sina hyresgäster arbetat med att förfina konsumeterbjudandet, vilket resulterat i nya butiker för bland annat Telenor, 3Butiken, Sushi Yama och Specsavers.

– Tack vare en tät dialog med våra hyresgäster och många förebyggande åtgärder har vi kunnat bibehålla branschens lägsta vakansgrad, säger avslutningsvis Alexander Appelsved.