23 april 2024
måndag, 09 november 2020 11:23

Imperia ska bygga 160 bostäder i Västerås

Skrivet av 

 

 

 


Oxbackens centrum är ett mindre stadsdelscentrum i centrala Västerås, precis utanför cityringen där Imperia Fastigheter har fått en plan godkänd för 160 nya bostäder, men också utveckling av befintlig vårdcentral, kyrka, torg och gröna ytor i området.

 

 

 

 

 

 

 



Archus har tagit fram den nu lagakraftvunna detaljplanen för nya Oxbackens centrum som bland annat innebär tillskapandet av 160 nya bostäder, men också utveckling av befintlig vårdcentral, kyrka, torg och gröna ytor i området.  Archus har på uppdrag av Imperia Fastigheter, som äger delar marken i planområdet, tagit fram de bebyggelseförslag som ligger som underlag för detaljplanen, samt ritat 160 nya bostäder med centrumverksamhet i bottenvåningarna. Lägenheterna blir yteffektiva citybostäder i varierad byggnadshöjd med flera takterrasser och fokus på sociala ytor.

Oxbackens centrum är ett mindre stadsdelscentrum i centrala Västerås, precis utanför cityringen. Trafikmiljön är enligt planen avsedd att fungera på fotgängarnas villkor och inne i området föreslås därför ett torg med en gångpassage mellan vårdcentralen och parkeringshuset.

Fler gröna ytor tillskapas genom ett nytt mobilitetshus som samlar områdets parkering på ett yteffektivt sätt och minskar trafiken genom området.

Den nya detaljplanen vann laga kraft den 29 oktober.