19 april 2021
måndag, 09 november 2020 14:08

BrainLit hyr 1.300 kvm hos Castellum på Ideon

Skrivet av 

 

 

 


BrainLit har vuxit ur sitt nuvarande kontor efter bara ett år och ljusteknikbolaget hyr nu 1.300 kvm på Ideon, 
Scheelevägen 34 i Lund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det innovativa ljusteknikbolaget BrainLit AB valde Castellum som ny hyresvärd. Redan 1 december 2020 flyttar bolaget in i sina nya lokaler på Ideon i Lund.

BrainLit startades 2012 av Tord Wingren som bland annat var en av uppfinnarna av Bluetooth-tekniken och även utvecklade det första plattformskonceptet för mobiltelefoner inom Sony Ericsson. Idag är verksamheten inriktad på ljusteknik som återskapar ett naturligt ljus i inomhusmiljöer, för att motverka det faktum att vi människor får allt mindre dagsljus under arbetstid. BrainLit beskriver sig som ett ”wellness-bolag” med siktet inställt på internationell expansion, och bolagets ljussystem finns hos en rad kunder, t.ex. svenska generalkonsulatet i Hongkong, Medicon Village i Lund och byggnaden The Spark.

– Castellum arbetar medvetet med att skapa hälsosamma miljöer för sina hyresgäster och deras anställda. För oss på BrainLit är det glädjande att få fortsätta att vara med på den resan. Samtidigt får vi själva de lokaler vi behöver för att fortsätta att växa extremt snabbt. Vi har helt enkelt vuxit ur vårt nuvarande kontor efter bara ett år, säger Niclas Möttus Olsson, vd för  BrainLit som hyr 1.300 kvm på Scheelevägen 34 i Lund.

– Att BrainLit väljer att växa tillsammans med Castellum är oerhört roligt. Vi är övertygade om att deras nya kontor och labbfunktioner hos oss på Ideon kommer ge BrainLit exakt vad de behöver för kommande resa nu och på längre sikt och ger oss möjlighet till ett långt samarbete framöver, säger Emilia Hasselgren, uthyrare hos Castellum.