20 april 2024
torsdag, 12 november 2020 13:46

Rebecka Eidenert, vd för nya Studentbostäder i Sverige

Skrivet av 

 

 

 

 


 

 

 

 


Fastators innehavsbolag Studentbostäder i Sverige offentliggjorde den 26 oktober 2020 att bolaget börsnoteras genom ett samgående med börsnoterade Prime Living och där SBB, Fastator, Phoenix Insurance och Amasten blir största aktieägare och med en initial fastighetsportfölj med över 4.000 studentbostäder, en projektportfölj om över 2.000 studentbostäder och ett fastighetsvärde om 3,4 Mdr kr. Samgåendet är bland annat villkorat av en extra bolagsstämma den 26 november 2020. Studentbostäder i Sverige gör ett nyval vid en extra bolagsstämma med avsikt att utse Rebecka Eidenert (bilden), vd för Studentbostäder i Sverige, till ny vd för det nya sammanslagna bolaget.

Vidare meddelas att ledningsgruppen för det nya bolaget föreslås att bestå av Lars Wikström (fd vd för Prime Living) som CFO, Samira Mchaiter som förvaltningschef samt Camilla Thunmarker som projektchef.

– Som vd för Studentbostäder i Sverige sedan starten 2018 är det särskilt spännande att nu se bolaget ta stora kliv framåt. Både genom förvärv av befintliga fastigheter och nyproduktion kan SBS säkra boendet för fler studenter framöver framförallt på studieorter där behovet är som allra störst, menar Rebecka Eidenert, vd för Studentbostäder i Sverige.

Hon fortsätter:
– Hela branschen står inför paradigmskiftet att digitalisera och hitta nya sätt för modern förvaltning. SBS ser att förvaltning framöver kommer att handla om att hitta nya sätt för digital förvaltning och forma en verksamhet som kan möta framtida förändringar. Framåt kommer SBS fortsätta stärka upp organisationen, specifikt med att sätta en förvaltningsorganisation för att komma ännu närmare hyresgästerna, vidareutveckla och förbättra uthyrning och förvaltningen med fokus på en ännu bättre och mer effektiv process.