25 april 2024
fredag, 13 november 2020 13:01

Anna Nygren, ny affärschef inom Peab Projektutveckling

Skrivet av 

 

 

 

 


 

 

 

 


Rekryteringen av Anna Nygren (bilden) innebär att hon blir ny affärschef för hyresrätter och samhällsfastigheter inom Peab Projektutveckling Öst,  ett affärsområde för bostads- och fastighetsutveckling i Stockholm-Uppsala. Anna Nygren kommer senast från Svefa i en roll som senior transaktionsrådgivare.

– Vi kan se att denna del av vår verksamhet växer och har potential att växa mer de kommande åren. Efter strategiska överväganden bestämde jag mig för att vi behövde inrätta en ny tjänst, någon som kunde tillföra viktig kompetens och fokusera hundra procent på denna viktiga del av marknaden. Behovet av nya hyresrätter och samhällsfastigheter i vår region är de kommande åren enormt, säger Peter Lindwall, projektutvecklingschef för Öst Peab.

Anna Nygren
ska ansvara för affärsområdet hyresrätter och samhällsfastigheter i Peab Öst. Rollen kommer primärt kretsa kring att initiera, förvärva, utveckla, paketera, hyra ut och sälja projekt inom de två segmenten. Anna Nygren kommer senast från Svefa där hon de senaste fem åren innehaft en roll som senior transaktionsrådgivare med stort fokus på just samhällsfastigheter och byggrätter. Tidigare ansvarade hon för den strategiska renodlingen och utvecklingen av Jernhusens fastighetsportfölj samt hon har dessförinnan mångårig erfarenhet av transaktioner från Cushman & Wakefield och Tenant & Partner.

– Region Öst är en komplex marknad ur flera olika perspektiv. Där finns citylägen blandat med mycket mindre befolkade lägen, man skulle kunna säga att det är ett Sverige i miniatyr. Jag bedömer att min erfarenhet av kommersiella fastighetstransaktioner, som har innefattat många olika fastighetstyper och projekt av varierande storlek och komplexitet, passar utmärkt för den här rollen, säger Anna Nygren, tillträdande affärschef för hyresrätter och samhällsfastigheter för Peab Öst.

Anna Nygren tillträder tjänsten den 11 januari 2021.