20 april 2024
måndag, 23 november 2020 12:12

OBOS Nya Hem köper byggrätt Sollentuna

Skrivet av 

 

 

 


OBOS Nya Hem planerar att bygga kv.Tårpilen med cirka 160 bostadsrättslägenheter i centrala Sollentuna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medlemsägda OBOS har förvärvat en byggrätt centralt i Sollentuna kommun. Kvarteret Tårpilen blir en viktig del i den kommande lanseringen av OBOS medlemssatsning i Sverige. Projektet i kv. Tårpilen omfattar cirka 14.000 kvm ljus BTA för 160 bostadsrättslägenheter och ligger i ett attraktivt område i centrala Sollentuna. Byggrätten är förvärvad av Investerarkollektiv. Köpet genomförs som en bolagsaffär och parterna är överens om att inte kommunicera köpeskillingen. Detaljplanen vann laga kraft 2017 och OBOS avser att säljstarta projektet under vintern 2021. OBOS kommer att erbjuda köparna miljöcertifierade bostäder med hög kvalitets- och gestaltningsnivå.

Ansvarig för förvärvet är Sofia Ljungdahl, vd för OBOS Nya Hem, ett nytt svenskt dotterbolag inriktat mot bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hon säger:
– Vi ser fram emot att tillföra fina bostäder i en expansiv del av Stockholmsregionen. Från OBOS är vi också glada över en affär där vi redan om några månader kan erbjuda våra kunder och medlemmar möjlighet att köpa bostäder i ett eftertraktat läge i Sollentuna.

Den 30 november 2020 lanseras OBOS medlemskap i Sverige som ger möjlighet till ett delägarskap i OBOS. Medlemmarna har också förtur på alla OBOS  bostäder.

– OBOS är unika genom att vara medlemsägda och samtidigt vara mycket affärsmässiga där de med sin starka finansiella ställning agerar långsiktigt, avslutar Sofia Ljungdahl.