23 april 2024
fredag, 27 november 2020 16:14

Mofast köper 8 fastigheter av Celon för 406 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Mattias Bülow är vd för Mofast, Mälardalens Omsorgsfastigheter Holding AB.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mofast, Mälardalens Omsorgsfastigheter Holding AB, kommunicerade den 19 oktober 2020, att en avsiktsförklaring ingåtts med det Stockholmsbaserade fastighetsbolaget Celon AB, om förvärv av en fastighetsportfölj omfattande åtta fastigheter, bestående av framförallt flerfamiljshus i Storstockholm. Bolaget och det av Celon helägda dotterbolaget Celon Förvaltning AB har nu  ingått ett överlåtelseavtal avseende fastighetsportföljen.

Avtalet innebär att Mofast köper fastighetsportföljen från Celon Förvaltning AB till ett överenskommet fastighetsvärde om 406 Mkr.
Köpeskillingen ska betalas, dels i form av nyemitterade aktier i Mofast, som emitteras till en teckningskurs om 99,54 kronor per aktie, motsvarande den viktade genomsnittskursen för bolagets aktie på Spotlight Stock Market under de 10 handelsdagar som närmast föregår datumet för ingåendet av avsiktsförklaringen för affären, dels i form av nyupptagen bankfinansiering.

Antalet nyemitterade aktier uppgår till lägst 1,4 miljoner och som mest 1,7 miljoner aktier. Bankfinansieringen kommer som mest uppgå till cirka 70 procent av överenskommet fastighetsvärde. Tillträde till fastighetsportföljen förväntas ske 18 december 2020.

Avtalet är villkorat av att en bolagsstämma i Mofast bemyndigar styrelsen att besluta om en riktad emission av aktier till Celon Förvaltning AB enligt ovanstående villkor samt att Mälardalens Omsorgsfastighetet erhåller bankfinansiering på acceptabla villkor.

Mofast – Mälardalens Omsorgsfastigheter AB, är ett börsnoterat fastighetsbolag på Spotlight Stock Market, som äger och förvaltar samhällsfastigheter. Portföljen omfattar 75.700 kvm fördelat på 67 fastigheter till ett sammanlagt värde av cirka 1,4 Mdr kr. År 2020 beräknas de totala hyresintäkterna till 97,7 Mkr med nettointäkterna om 75,8 Mkr, vilket motsvarar en avkastning på 5,3 procent på det totala initiala fastighetsvärdet. Målsättningen är att generera en totalavkastning om minst 7 procent per å
r.