16 april 2024
måndag, 30 november 2020 20:13

Sida tecknar hyresavtal med Ursvik Entré

Skrivet av 

 

 

 


Ursvik Entré om cirka 60.000 kvm, ägs av Nordisk Renting och ligger på Rissneleden 110 i Sundbyberg. Fotograf Per Erik Adamsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ursvik Entré i Rissne, Sundbyberg, tar nästa stora steg i utvecklingen. Hyresavtal har nu tecknats med Sida, Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete, avseende funktionella och flexibla ytor om 11.500 kvm för de cirka 650 internationellt inriktade medarbetarna.

Den kvalitativa och tidlösa arkitekturen i Ursvik Entré möjliggör att på ett hållbart vis skapa moderna, flexibla och trivsamma arbetsplatser med bred närservice i huset. Sedan tidigare är cirka 35 procent av ytorna i Ursvik Entré uthyrda till långsiktiga och samhällsviktiga kunder och servicefunktioner.

Tillsammans med Sida inleds nu nästa spännande fas i utvecklingen. Med Sida i Ursvik Entré växer ett center för internationell och lokal samverkan fram. En plats som förenar stora institutioner, privata företag samt närområdet med dess entreprenörskap och framåtanda, vilket möjliggör ett meningsfullt sammanhang för ömsesidig utveckling.

– Nu ser jag ser fram emot att kunna skapa en modern arbetsmiljö för våra anställda, där vi både kan nyttja digitaliseringens möjligheter och det fysiska kontoret för att arbeta kreativt och samskapande med alla aktörer för ett bättre bistånd, säger Marie Ottosson, överdirektör på Sida.

– Sidas etablering i Ursvik Entré är ett fantastiskt tillskott. Det pågår en spännande utveckling både i Ursvik Entré och i närområdet just nu, och en stor internationell institution som Sida stärker områdets dragningskraft. Vi hälsar Sida varmt välkomna och ser fram emot fortsatt dialog i denna viktiga utveckling, säger Peter Schilling (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

– Vi är mycket glada att inleda ett långsiktigt samarbete med Sida. Deras viktiga roll och inriktning går hand i hand med våra planer för Ursvik Entré. Med denna etablering fortsätter utvecklingen av Ursvik Entré som en socialt och miljömässigt hållbar plats där fler människor, företag och organisationer kan utvecklas och växa, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting.

Ursvik Entré

Ursvik Entré invigdes 1992, då för SEB:s verksamhet och känt som Bankhus 90, och består av totalt cirka 60.000 kvm. Ursvik Entré ligger i Rissne, Sundbyberg som är Sveriges just nu starkast växande stad. Intill Ursvik Entré finns den växande stadsdelen Stora Ursvik som omfattar planering av fler än 5.000 bostäder och 5.000 arbetsplatser samt kraftigt utbyggd infrastruktur med bland annat Tvärbanan som komplement till tunnelbana i Rissne och bussar. Med sin närhet till kommunikationer samt byggnadens flexibilitet, storlek och välkända profil är Ursvik Entré en spännande plats med service samt liv och rörelse. Detta i form av Kalaset konferens och event och matcafét Chotto. Till detta kommer träningsmöjligheterna i Sats nya gym på ca 2 000 kvm samt Stayaround co-working. Bland befintliga hyresgäster finns också Storstockholms Lokaltrafik AB (SL), Ambulanssjukvården i Storstockholm AB samt SEB. Efter att hyresavtalet med Sida har undertecknats finns det lediga ytor om cirka 20.000 kvm i Ursvik Entré.