18 april 2024
tisdag, 22 december 2020 12:46

Jurn Hoeksema, ny vd för Unibail-Rodamco-Westfield

Skrivet av 

 

 

 


Jurn Hoeksema ersätter Lars-Åke Tollemark som ny vd för Unibail-Rodamco-Westfield Norden.


 

 

 

 

 

 

 

Unibail-Rodamco-Westfield Norden meddelar att bolaget gör ett vd-byte i början av nästa år. Från och med den 1 januari tillträder Jurn Hoeksema som ny Managing Director. Jurn Hoeksema har en lång och bred erfarenhet inom fastighetsbranschen och han har de senaste två åren arbetat inom URW-koncernen som Director of Operations Europe.

Det franskägda fastighetsbolaget Unibail-Rodamco-Westfield annonserar idag att Jurn Hoeksema tillträder som ny vd för Norden, från och med den 1 januari. Jurn Hoeksema kommer ursprungligen från Holland, men har bott i Stockholm i sex år och han är bekant med den lokala marknaden. Han har tidigare arbetat som COO på Citycon och han har en lång och bred erfarenhet av att arbeta inom fastighetsbranschen.

– Jag känner mig hedrad att inta rollen som vd för Unibail-Rodamco-Westfield Norden. Med min kombinerade erfarenhet från fastighetsbranschen, retail samt från många år av arbete utomlands, hoppas jag kunna tillföra ett internationellt perspektiv och flertalet idéer om hur vi tillsammans som team ska kunna fortsätta att utmana branschen, och fortsätta erbjuda de bästa destinationerna för våra besökare, säger Jurn Hoeksema.

– Efter tio år i rollen som vd för Unibail-Rodamco-Westfield Norden, och efter att ha hanterat den allra mest kritiska corona-situationen, känns det som helt rätt timing att lämna över posten. Jag är väldigt glad över att det är just Jurn Hoeksema som tar över och jag är övertygad om att han är helt rätt person för att fortsätta leda teamet, utmana branschen och driva bolaget vidare härifrån, säger Lars-Åke Tollemark, avgående vd.

Lars-Åke Tollemark går vidare inom URW-koncernen och tillträder rollen som Senior Advisor. Han kommer främst att arbeta med rådgivning och strategisk stöttning kring utveckling, förhandling och Public Affairs. Det nya kontraktet sträcker sig åtminstone till april 2023. Lars-Åke Tollemark kliver av vd-rollen den sista december 2020, varpå överlämning och interna förberedelser äger rum under januari månad 2021.