Skriv ut denna sida
tisdag, 22 december 2020 16:41

Heba köper äldre- och hyresbostäder i Vallentuna

Skrivet av 

 

 

 


Hebas 64 hyresrätter uppförs i Åby ängar, 400 meter från Vallentuna centrum där Roslagsbanan stannar.



Hebas äldreboende med 60 bostäder uppförs med solcellsanläggning, växthus, fontän och rehab.

 

 





Heba Fastighets AB har tecknat avtal med Vallentuna Utvecklings AB, ett samägt bolag mellan Åke Sundvall och Hemgården, gällande förvärv av ett äldreboende med 60 lägenheter samt 64 hyresrätter i Åby ängar, Vallentuna. Köpeskillingen uppgår till cirka 78 Mkr med ett underliggande fastighetsvärde om 403 Mkr. Tillträde planeras till juni 2021.

– Att Heba etablerar sig i Vallentuna känns helt rätt. Och att vi förvärvar ytterligare ett äldreboende ligger i linje med strategin för hur vi ska växa. Läget är attraktivt med närhet till bra service, goda kommunikationer och vacker natur. Här finns förutsättningar att skapa en god livsmiljö för olika faser i livet, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba.

Fastigheterna ligger i Åby ängar, 400 meter från Vallentuna centrum där Roslagsbanan stannar. Området är modernt med det småskaliga samhällets alla fördelar inom räckhåll. Äldreboendet uppförs med solcellsanläggning, växthus, fontän och rehab. Gården erbjuder en lugn, grön utemiljö med flera uteplatser och möjlighet till lättare träning. Huset disponerar även en stor takterrass med växthus.

Äldreboendet kommer att drivas av omsorgsföretaget Humana.

Hyresbostäderna har en inbäddad lummig gård i söderläge med naturliga mötesplatser. I kombination med husets varma färgskala skapas en varm och trygg miljö med känsla av småstad och hemtrevnad. Inredningen kännetecknas av tidlösa material som åldras med värdighet.

Fastigheterna uppförs på entreprenad av Åke Sundvall Byggnads AB. Tillträde sker efter färdigställandet i juni 2021.

Senaste från Redaktionen