27 mars 2023
torsdag, 14 januari 2021 13:58

NRP och Wilfast säljer logistik i Kungsbacka

Skrivet av 

 

 

 


NRP och Wilfast säljer en logistikanläggning om 45.500 kvm i Kungsbacka för 768 Mkr.

 

 

 


NRP har tillsammans med Wilfast och andra externa investerare sålt en logistikanläggning om 45.500 kvm i Kungsbacka för 768 Mkr. Den största hyresgästen i fastigheten är det internationella livsmedelsföretaget Paulig, som bland annat äger varumärkena Santa Maria, Risenta och Paulig.

– Affärsplanen när vi köpte fastigheten 2016 var att utveckla fastigheten och förlänga hyresperioden med Paulig samt hyra ut de lediga utrymmena för att öka hyresintäkterna. Tillsammans med Wilfast har vi nu genomfört den planen och därmed ökat fastighetsvärdet i enlighet med vår strategi för investeringsfonden som nu är i en avvecklingsfas, säger Eirik Forthun, partner och fondförvaltare på NRP Asset Management.

NRP är ett privatägt Oslo-baserat investmentbolag som bland annat investerar i fastigheter och som idag äger cirka 1,5 miljoner kvm lokalyta i logistikfastigheter i de nordiska länderna
. NRP är en av de största onoterade aktörerna inom detta segment och erbjuder både privata fastighetsfonder och direktinvesteringar till sina investerare. Sedan år 2000 har NRP Group genomfört nästan 200 kommersiella fastighetstransaktioner i Norden, vilket har gett en jämn och bra avkastning till investerarna.

– För just detta projekt har vi haft en betydande mängd direkta investerare vid sidan av vår investeringsfond och vi är väldigt glada över resultatet och den avkastning som vi har genererat. Värdet som skapats i detta projekt är ett resultat av den framgångsrika samarbetsmodell som vi har haft i många år och som kombinerar fondinvesterare, direkta investerare, Wilfast och NRP, säger Knut Ekjord, partner och chef för direkta fastighetsinvesteringar på NRP Finans.

Wilfast arbetar främst med förvaltning av kommersiella fastigheter inom lager, logistik, industri och handel, men även med uthyrning, utveckling, förvärv, finansiering och försäljning på den nordiska fastighetsmarknaden. Oftast medverkar Wilfast även som investerare i de fastigheter som de har i uppdrag att förvalta.

– Vi är en flexibel organisation som genom vårt mångåriga samarbete med NRP har den finansiella trygghet som krävs för att vara delaktiga också i lite större fastighetsprojekt. Att vi ofta fungerar som både fastighetsägare och förvaltare är en del av vår affärsidé och vårt långsiktiga engagemang i fastigheterna som vi förvaltar. Samtidigt innebär det en trygghet för våra hyresgäster och en garanti för att våra hus hanteras med omsorg och stor noggrannhet, säger Mattias Wilson, vd för Wilfast.