27 mars 2023
torsdag, 14 januari 2021 14:12

Japanska Uniqlo hyr av Vasakronan i Göteborg

Skrivet av 

 

 

 


Den japanska modekedjans första butik i Göteborg och den fjärde butiken i Skandinavien, hyr totalt 1.900 kvm i Vasakronans fastighet på Fredsgatan i Kompassen, Fredstan, Göteborg.

 

 

 


Uniqlos första butik, den första i Göteborg, öppnar våren 2021 och då i Vasakronans fastighet på Fredsgatan i Kompassen, Fredstan. Förhyrningen omfattar totalt 1.900 kvm varav drygt 1.000 kvm butiksyta.

Etableringen görs i Fredstan i bästa läge i Kompassen, korsningen Fredsgatan/Kyrkogatan. Butiken är fördelad på två plan och kommer att erbjuda göteborgarna LifeWear – kläder för män, kvinnor och barn utformade för en mer bekväm och bättre vardag.

Butiken blir den japanska modekedjans första i Göteborg och den fjärde i Skandinavien. Varumärket gjorde sin entré på den Nordiska marknaden i augusti 2018 och valde då att göra detta i Vasakronans ikoniska fastighet Sverigehuset vid Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Vasakronan är en av de aktörer som långsiktigt och under många år aktivt har drivit utvecklingen av Fredstan och idag är området en av Göteborgs främsta shoppingdestinationer.

– Fredstan är numera en profilerad stadsdel med ett utbud som är unikt för Göteborg. Hit söker sig årligen åtta miljoner besökare för att besöka någon av de drygt 200 butiker och restauranger som finns här. UNIQLO är ytterligare ett starkt och efterlängtat bidrag till stadens handelsutbud. Butiken kommer att bli en destination för kunder från hela Göteborgsregionen, säger Kristina Pettersson Post, chef för region Göteborg, Vasakronan.