27 mars 2023
fredag, 15 januari 2021 12:18

Skanska säljer i Prag för 770 Mkr

Skrivet av 

 

 

 


Skanska har byggt kontorsfastigheten Parkview som ligger strategisk beläget i Pankrác, ett av Prags mest prestigefyllda och moderna distrikt. Fastigheten består av cirka 16.000 kvm kontor och den är uthyrd till 94 procent till internationella hyresgäster såsom Grant Thornton och Jacobs Douwe Egberts. Foto: Tomas Hejzlar

 

 


 

 

Skanska säljer kontorsbyggnaden Parkview i Prag, Tjeckien, till Deka Immobilien, en av Europas ledande fastighetsinvesterare och kapitalförvaltare, för 77 MEUR, cirka 770 Mkr. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Commercial Development Europe i det första kvartalet 2021. Tillträde till fastigheten beräknas också ske under första kvartalet 2021.

Parkview ligger strategisk beläget i Pankrác, ett av Prags mest prestigefyllda och moderna distrikt. Fastigheten består av cirka 16.000 kvm kontor och den är uthyrd till 94 procent till internationella hyresgäster såsom Grant Thornton och Jacobs Douwe Egberts.

Den sålda fastigheten färdigställdes under andra kvartalet 2020. Som svar på parametrar gällande miljö, teknologi och hälso- och välbefinnande når Parkview LEED Platinum 97 poäng vilket gör den till en av de mest hållbara byggnaderna i Tjeckien och hela CEE-regionen. Byggnaden har också uppnått WELL Gold Shell- och Core-certifiering och WELL Health-Safety Rating som tilldelas kontorslokaler med högsta säkerhetsstandard.