27 mars 2023
måndag, 18 januari 2021 11:59

Bockasjö hyr ut 20.000 kvm till Apoteket

Skrivet av 

 

 

 


Bockasjö bygger ett nytt logistikcenter om cirka 20.000 kvm åt Apoteket i Eskilstuna Logistikpark.

 

 


 


Fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB har tecknat ett avtal med Apoteket AB om att uppföra ett nytt logistikcenter om cirka 20.000 kvm beläget i Eskilstuna Logistikpark, strax utanför Eskilstuna. Apoteket kommer hyra lokalerna på ett längre hyresavtal.

Markarbetena påbörjas i dagarna och det nya logistikcentret kommer vara inflyttningsklart i februari 2022. Logistikcentret i Eskilstuna, som kommer ägas av Bockasjö, kan expanderas och byggas till med cirka 12.000 kvm.

Bockasjö har förvärvat 96.000 kvm mark av Eskilstuna kommun varav cirka 60.000 kvm kommer användas för det nya logistikcentret. Förhandlingar förs om en ny etablering att uppföras på den mark som gränsar till Apotekets nya logistikcenter.

Eskilstuna har ett strategiskt bra läge i Mälardalen. Inom en 10 mils-radie nås 35 procent av Sveriges befolkning, vilket gör Eskilstuna till en idealisk placering utifrån ett logistikperspektiv och i en alltmer växande e-handel där utvecklingen och konsumentkraven driver på att varor helst skall levereras samma dag som beställning lagts.

Under 2021 färdigställer Bockasjö cirka 110.000 kvm ny logistikyta i Sverige, lika mycket som bolaget färdigställde under 2020.

– Att i dessa annorlunda tider landa en så här stor affär i konkurrens med många andra, är ett styrkebesked på många sätt. Vi gläder oss åt att få Apoteket som hyresgäst i detta nya logistikcenter som kommer att miljöcertifieras efter uppförandet enligt BREEAM-standard. Solceller är en naturlig del i de miljöinstallationer som kommer att gälla för den här fastigheten, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö AB.

– Denna betydande investering och etablering i Eskilstuna Logistipark är mycket glädjande och vi välkomnar Apoteket AB och Bockasjö till Eskilstuna. Etableringen kommer generera många nya och viktiga arbetstillfällen samt ytterligare stärka vår position som en attraktiv och hållbar etableringsort, säger David Hofmann, vd för Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

– Vår e-handel växer extremt snabbt och allt fler kunder upptäcker att det går och att det är smidigt och enkelt att handla både läkemedel och andra apoteksprodukter i vår e-handel. Att starta ett modernt eget lager för den hanteringen är ett strategiskt beslut och syftet är att vi ska kunna få full kontroll över hela e-handelsaffären för att kunna utveckla den på bästa sätt framåt, säger Wictoria Glans, affärsområdeschef för Apotekets e-handel.