19 april 2024
måndag, 18 januari 2021 13:02

Pertti Vanhanen lämnar Aberdeen för Cromwell

Skrivet av 

 

 

 

 


 

 

 

 








Fastighetsinvesteraren och förvaltaren, Cromwell Property Group, meddelar att Pertti Vanhanen (bilden) blir blir ny verkställande direktör i Europa.

Som medlem i Group Leadership Team kommer Vanhanen att ansvara för Cromwells europeiska plattform som förvaltar fastigheter för 3,5 miljarder euro omfattande 160 fastigheter och 2.300 hyresgäster.  Cromwell Property Group  består av cirka 210 personer i 17 lokala kontor i 11 olika länder.

Vanhanen kommer att vara baserad i London och tar över efter Mark McLaughlin som kommer att lämna verksamheten efter 20 år, varav de fyra sista i rollen som vd för Europa. McLaughlin lämnar sin befattning i slutet av mars 2021.

Michael Wilde, tf vd för Cromwell säger:
– När Mark gjorde sina avsikter kända för oss inledde vi en omfattande, noggrann och övervägande sökning för att hitta en lämplig ersättare. Vi är mycket glada över att ha hittat en efterträdare med rätt referenser och erfarenhet för att utnyttja de starka grunderna som Mark har satt på plats. Jag är glad att välkomna Pertti till Cromwell.

Pertti Vanhanen, Cromwells nya verkställande direktör, säger:
– Detta är ett fantastiskt tillfälle att vidareutveckla en operativt robust plattform som framgångsrikt har hanterat alla de utmaningar som COVID-19 hittills har ställt.

Han fortsätter:

– Jag är också glad att få arbeta med ett fantastiskt team, med enastående lokal marknadskunskap och fastighetsexpertis, som fortsätter att hitta stora möjligheter för våra investerare och kapitalpartners. Den senaste inköpet av en portfölj med sju logistiktillgångar som helt hyrs ut på långvariga hyresavtal till DHL i Italien och en 125.000 kvm portfölj med 11 logistik- och industrifastigheter i Tjeckien och Slovakien,  är fantastiska exempel på vad vi kan göra.

Pertti Vanhanen har över 30 års erfarenhet inom fastighetsbranschen, senast som Global Co-head of Real Estate vid Aberdeen Standard Investments.