27 mars 2023
tisdag, 19 januari 2021 12:25

Heimstaden köper 189 hyresrätter i Trelleborg

Skrivet av 

 

 

 


Fredrik Årman, transaktionschef för Heimstaden Sverige.

 

 


 Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, har förvärvat ett nyproduktionsprojekt om 11.000 kvm BTA fördelat på 189 hyresbostäder i Trelleborg. Säljare är I am Home och bostäderna ska byggas i det nya området Västervång. Byggstart är planerad Q3 2021 med ett färdigställande år 2023.

S
edan 2015 har Heimstaden successivt vuxit i Trelleborg och är idag näst största bostadsfastighetsägare efter kommunen. Med förvärvet breddar Heimstaden sin portfölj och kommer efter byggnationen att förvalta totalt 968 bostäder i tätorten.

– Vi är såklart jätteglada att kunna växa i Trelleborg. Kommunen har goda förutsättningar, med närhet till havet, bra kommunikationer samt ett generöst utbud av butiker och nöjen. Vi är övertygade om att allt fler kommer vilja bosätta sig i området och då är det viktigt att det finns gott om attraktiva bostäder, säger Fredrik Årman, transaktionschef för Heimstaden Sverige.

Nyproducerade fastigheter kan vara upp till 40 procent mer energieffektiva än äldre om de byggs med rätt prioriteringar. Bostäderna i Västervång kommer därför att byggas i enlighet med Miljöbyggnad Silver, vilket bland annat innebär bättre energihantering och materialval.  

– Vill vara ett föredöme för andra och visa att samhällsnytta och affärsnytta kan gå hand i hand. Med miljöcertifiering i bostadsproduktionen uppfyller vi vårt löfte om att investera långsiktigt och bidra med bättre boendemiljöer för våra kunder, förklarar Fredrik Årman.

Heimstaden äger cirka 100.900 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 139 Mdr kr. Heimstadens preferensaktie är noterad på Nasdaq First North. Huvudkontoret är placerat i Malmö.