27 mars 2023
torsdag, 21 januari 2021 11:36

AF/Kynningsrud bygger bostäder i Lerum

Skrivet av 

 

 

 


På den gamla Växthustomten i Floda i Lerums kommun, drygt 3 milj från Göteborg, planerar AF och Kynningsrud för 200 till 300 nya bostäder. Bild: Dreem Arkitekter

 

 


 

AF och Kynningsrud har förvärvat mark Floda i Lerum, drygt 3 mil från Göteborg, för att tillsammans utveckla 200 till 300 nya bostäder. Lerums kommun har lämnat positivt planbesked och arbetet med detaljplan för att projektet kan startas.

– Vi ser redan ett stort intresse från boende i Floda och ett ökande intresse från unga familjer i Göteborgsområdet att flytta till Floda, där de kan hitta en bostad till rimligt pris och fortfarande ha nära till jobbet i Göteborg, säger Hans Östling, regionchef i AF Projektutveckling.

De nya bostäderna byggs på den så kallade Växthustomten strax söder om Floda centrum, nära service, kommunikationer och vacker natur.

– Bostadsområdet får bekvämt gångavstånd till Floda centrum med sitt serviceutbud och sin pendeltågstation. Det ligger också i direkt anslutning till fina strövområden utmed Sävelången och bort mot Nääs slott. Här kommer man bo bra och bekvämt, säger Olof Olausson, vd för Kynningsrud Bostäder.

Det 27.000 kvm stora området, där man tidigare bedrivit blomsterodling i växthus, har förvärvats av AF Projektutveckling och Kynningsrud Bostäder, som ska utveckla och bebygga området. Nu påbörjas planeringen av de nya bostäderna tillsammans med Lerums kommun och övriga intressenter.

– Det är ett mycket intressant område som ligger strategiskt bra till i Floda. Kommunen har lämnat ett positivt planbesked och ser stora möjligheter för bostadsutveckling. Vi ser fram emot det fortsatta arbetet och önskar Kynningsrud Bostäder och AF Projektutveckling välkomna till Lerums kommun, säger Eva Andersson (C), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

AF Projektutveckling utvecklar bostäder och kommersiella fastigheter. AF Projektutveckling är en del av norska AF Gruppen. I Sverige har AF totalt cirka 800 medarbetare och det svenska bolaget omsätter 3,6 Mdr kr.

Kynningsrud Bostäder utvecklar bostäder och bostadsområden. Bolaget ingår i norska Kynningsrudgruppen, med 400 medarbetare och med en omsättning om 1,2 Mdr kr.