27 mars 2023
fredag, 22 januari 2021 10:39

Skanska säljer Sörred Kubiklager i Göteborg

Skrivet av 

 

 

 


Sörred Kubiklager är ett cirka 20.100 kvm modernt och klimatsmart lager med ett strategiskt läge, granne med Volvo Cars i Torslanda.

 


 


Skanska har sålt logistikfastigheten Sörred Kubiklager på Hisingen i Göteborg för cirka 265 Mkr till Barings. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Utveckling Norden i första kvartalet 2021. Köparen, som är Barings, tillträder fastigheten i februari 2021.

Sörred Kubiklager är ett cirka 20.100 kvm modernt och klimatsmart lager med ett strategiskt läge, granne med Volvo Cars i Torslanda och i anslutning till Hisingen Logistikpark samt med närhet till Göteborg hamn, ett av Skandinaviens viktigaste logistikområden. Närheten till centrala Göteborg erbjuder såväl goda pendlingsmöjligheter som snabb åtkomst till Europavägarna. Fastighetens första hyresgäst, Facil, flyttar in under andra kvartalet 2021.

Kubiklager är ett koncept för moderna lager- och logistiklokaler med flexibla avtalstider och lokalstorlekar. Sörred Kubiklager stod färdigt under det tredje kvartalet 2020 och det är Skanskas tredje i ordningen. Projektet har en stark grön profil och byggs bland annat med Grön betong och med solceller på taket. Fastigheten uppfyller kraven för certifieringen GreenBuilding – ny byggnad.