27 mars 2023
tisdag, 26 januari 2021 12:39

Hemsö avtalar med Nordic International School

Skrivet av 

 

 

 


Nordic International School ligger på Dragsgatan 7 i Norrköping, utökas till 10.000 kvm.


 

 

 


Hemsö har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Nordic International School för en utökning av bolagets befintliga grundskola i Norrköping. Skolan är belägen i centrala Norrköping i en gammal industrifastighet som omvandlats till moderna utbildningslokaler.

Hyresavtalet med Nordic International School innebär att den nuvarande skolan utökar ytan till totalt 10.000 kvm och att skolan kommer att kunna ta emot upp till sex klasser i varje årskurs. Nordic International School Norrköping har elever i årskurs 4–9 och finns i det så kallade Dragsområdet, en del av det gamla industrilandskapet i centrala Norrköping.

– Det är jättekul att vi expanderar i den gamla industribyggnaden som de senaste åren har rustats upp och byggts om till bland annat moderna utbildningslokaler. Nu har vi dessutom installerat ett 50-tal sensorer i byggnaden för att genom artificiell intelligens mäta koldioxid och temperatur vilket leder till ett bättre inomhusklimat, säger Jonas Jalkander, projektutvecklare på Hemsö.

– Intresset för vårt utbildningskoncept med en internationell profil, ordning och reda och fokus på kunskapsutveckling är stort och vi har över 1.800 barn i kö till kommande år. När vi nu utökar våra lokaler har vi möjlighet att erbjuda ännu fler en riktigt bra utbildning. Inför hösten kommer skolan att få ett nytt bibliotek, flera nya specialsalar och även en helt ny egen idrottssal i fastigheten, säger Mattias Liedholm, rektor vid Nordic International School Norrköping.

Fakta
Nordic International School erbjuder grundskoleutbildning med en internationell profil, fokus på kunskapsutveckling och ordning och reda, samt evidensbaserade undervisningsmetoder. Nordic International School har fyra grundskolor för elever i årskurs 4–9 i Kalmar, Karlstad, Norrköping och Trollhättan. I samma koncern, Watma Education AB, ingår även sju gymnasieskolor under namnet Fria Läroverken, resursskolan KF i Norrköping, grundskolan Kronoberg Skola i Växjö, samt Kunskapscompaniet som driver en skola med vuxenutbildning och en gymnasieskola.