27 mars 2023
onsdag, 27 januari 2021 12:25

Hufvudstaden köper RNB i NK-varuhusen

Skrivet av 

 

 

 


Hufvudstaden köper RNB Retail and Brands AB (RNB) om att förvärva dotterbolaget Departments & Stores Europe AB (DSE) och bolagets verksamhet i NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg. DSE driver sammanlagt cirka 40 avdelningar inom mode, kosmetik och juvel på NK Stockholm och NK Göteborg, 

 

 Hufvudstadens dotterbolag AB Nordiska Kompaniet (NK) har träffat en överenskommelse med RNB Retail and Brands AB (RNB) om att förvärva dotterbolaget Departments & Stores Europe AB (DSE) och bolagets verksamhet i NK-varuhusen i Stockholm och Göteborg.

DSE driver sammanlagt cirka 40 avdelningar inom mode, kosmetik och juvel på NK Stockholm och NK Göteborg, vilket utgör ungefär 25 procent av det totala antalet avdelningar i varuhusen. DSE:s omsättning under räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 773 Mkr och antalet anställda är cirka 400 vilket motsvarar 275 årsanställda.

– Förvärvet av DSE:s NK-verksamhet ska ses mot bakgrund av den rådande situationen i detaljhandeln och att NK är en unik marknadsplats som vi kommer att fortsätta investera i och utveckla under lång tid framöver, säger Ivo Stopner, vd för Hufvudstaden.

Den förvärvade verksamheten kommer att drivas i ett helägt dotterbolag till AB Nordiska Kompaniet i vilket samtliga medarbetare erbjuds anställning. Köpeskillingen för varulager och inventarier uppgår preliminärt till 58 Mkr. Tillträde av verksamheten sker den 3 februari 2021.

– Vi ser att förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK. Det handlar bland annat om utveckling av damplanen i Stockholm och Göteborg och lansering av avdelningarnas sortiment på NK:s e-handel. NK:s långsiktiga affärsstrategi, med fristående entreprenörer som driver avdelningarna, ligger fast och på sikt räknar vi med att andra entreprenörer kommer ta över de aktuella avdelningarna, säger Bo Wikare, vd för NK och vice vd för Hufvudstaden.