26 april 2024
onsdag, 27 januari 2021 13:23

Heimstaden köper tre byggprojekt i Warszawa

Skrivet av 

 

 

 


Christian Fladeland, co-Chief Investment Officer för Heimstaden.


 

 

 



Heimstaden Bostad AB gör ett andra förvärv i Polen, bestående av tre hyresrättsprojekt i Warszawa om totalt 647 bostäder om 29.851 kvm och 11 kommersiella enheter om 1.068 kvm för cirka 842 Mkr.  Heimstaden har en option att förvärva ytterligare 60 lägenheter. Säljare och utvecklare är Marvipol Development SA.

Det första projektet, med 136 bostäder, förväntas vara klart under tredje kvartalet 2021 och de andra två mot slutet av 2022. Totala beräknade bruttohyresintäkter är 67,5 Mkr.

Tillsammans med två att nämnda projekt som tillkännagavs i december 2020 har Heimstaden Bostad ingått terminskontrakt för att förvärva 1.350 bostäder som för närvarande är under utveckling i Warszawa.

– Vi tror starkt på utvecklingen av den polska ekonomin och bostadsmarknaden i allmänhet, och Warszawa i synnerhet, och är glada över att kunna etablera oss som en leverantör av kvalitetshem på den polska marknaden, säger Christian Fladeland, co-Chief Investment Officer för Heimstaden.

År 2021 kommer Heimstaden att etablera lokal fastighetsförvaltningsverksamhet för de nya fastigheterna och erbjuda service till kunderna i linje med konceptet Friendly Homes.

Förvärvet kommer att struktureras som ett terminsköp för det första projektet med leverans under tredje kvartalet 2021, och ett framtida finansieringsåtagande för de andra två.

Heimstaden Bostad AB har fått råd från Dentons (juridisk), Deloitte (skatt), Arcadis (teknisk), Leach & Partners (verksamhet) och CBRE (kommersiell) om transaktionen.