27 mars 2023
torsdag, 28 januari 2021 16:22

Wihlborgs utvecklar Nyhamnen i Malmö

Skrivet av 

 

 

 


Visionsbild över Nyhamnen. Foto: Gisele Paiva Nilsson – Malmö stad


 

 

 

Malmö stad har stora ambitioner för området och vill utveckla det till en tät, grön och blandad stadsdel. Utöver drygt 13.000 nya arbetsplatser kommer det att byggas cirka 6.000 nya bostäder samt skolor, förskolor och parker. Upprustningen och nybyggnationen i Nyhamnen är indelad i tre detaljplanområden och Wihlborgs är som enda privata aktör involverad i samtliga.

Wihlborgs äger redan ett flertal byggnader i Nyhamnen, som Slagthuset, Magasinet på Hans Michelsensgatan samt kontorshusen Sirius, Kolga, Söderhavet och Östersjön. Dessutom har Wihlborgs flera byggrätter i delområdena Smörkajen, Jörgen Kocksgatan och Vintergatan som nu ska moderniseras.

 

Just nu pågår detaljplaneringen av ett 10.000 kvm stort kontorshus i området Smörkajen. Fastigheten kommer att ligga synlig från det blivande kommunikationstråket på Hans Michelsensgatan och i nära anslutning till en park som ska sträcka sig ner mot havet.

– Det är verkligen ett fantastiskt läge. Närheten till Malmö C och förbindelser med resten av Öresundsregionen gör Nyhamnen till den mest attraktiva stadsdelen i framtidens Malmö, både för att bo och arbeta. Längre fram kan tillkomsten av höghastighetståg och en Öresundsmetro ytterligare öka Nyham­nens betydelse för regionens utveckling. För oss som fastighetsägare är det väldigt viktigt att vara med och utveckla regionens näringsliv genom våra kontorsprojekt i området, säger Joakim Persson, fastighetsutvecklare på Wihlborgs.