1 december 2023
måndag, 01 februari 2021 16:53

Niam säljer till NREP i Danmark

Skrivet av 

 

 

 


Michael Berthelsen, Country Manager Niam Danmark. 

Niam har sålt tre kontorsbyggnader i Danmark, alla inom 20 minuters bilresa från centrala Köpenhamn. Tillsammans omfattar fastigheterna cirk 32.600 kvm uthyrningsbar yta.

Två av fastigheterna, VAT83 och Telefonvej, ligger i Gladsaxe, strax nordväst om Köpenhamn.

VAT83 är en modern, flexibel och hållbar fastighet med DGNB silver-miljöcertifiering. De största hyresgästerna är AGC Biologics, Lenovo och TEVA.

Telefonvej är en fullt uthyrd fastighet som erbjuder kontor och ett fitnesscenter med Fitness World och Thales Danmark som huvudhyresgäster.

Den tredje fastigheten i portföljen, Nybrovej, ligger i Lyngby. Med 10.000 kvm uthyrningsbar area erbjuder Nybrovej hyresgästerna en helrenoverad, flexibel och hållbar kontorsfastighet. Den är miljöcertifierat med DGNB silver och den största hyresgästen är Danish Building and Property Agency.

Michael Berthelsen, Country Manager Niam Danmark, säger:
– Vi köpte dessa fastigheter för sju år sedan och vi har lyckats få trovärdiga hyresgäster i både VAT83 och Nybrovej samt att få fastigheterna certifierade enligt DGNB-klassificering. Vi har nu avyttrat fastigheterna till NREP som kommer att fortsätta att förvalta dem och dess hyresgäster på ett ansvarsfullt sätt.

Anders Østergaard Hansen, chef för kontorsinvesteringar NREP, säger:
–Vi ser fram emot att möta de befintliga hyresgästerna i portföljen för att höra om deras planer och behov, som vi ser fram emot att hitta lösningar på. Flexibilitet och kundorientering är nyckelord för oss och hörnstenarna i NREPs nya kontorsmärke Woods”.

Anders Anders Østergaard Hansen tackar även Niam för ett bra samarbete med affären. Han säger:
– Niam har under processen varit skickliga och professionella, och vi är övertygade om att byggnaderna och hyresgästerna har behandlats väl och vi är stolta över att fortsätta deras goda arbete.