27 mars 2023
tisdag, 02 februari 2021 11:27

Niam utökar sitt bestånd i Norge

Skrivet av 

 

 

 


Rikard Henriksson, Managing Partner på Niam. 

Niam har förvärvat en kontorsbyggnad i Lysaker, cirka 10 minuter med bil från centrala Oslo. Fastigheten omfattar 22.500 kvm och är fullt uthyrd till Cisco Systems Norway AS med en återstående hyresperiod på 3,5 år.

Rikard Henriksson
, Managing Partner på Niam, är nöjd med förvärvet. ”När vi förvärvar fastigheter letar vi möjligheter på alla marknader i Norden och inom alla segment. Lysaker-området är det viktigaste transportnavet i västra utkanten av Oslo. Stora infrastrukturinvesteringar planeras under de kommande åren, vilket gör den här fastigheten till ett bra tillskott till vår norska portfölj.”

Säljaren är Union Real Estate Fund II Holding AS.

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och förvaltar ett fastighetsbestånd om cirka €3,9 miljarder. Vi erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera i de nordiska marknaderna genom våra fonder. Niam grundades 1998 och har sedan start investerat i fastigheter till ett värde överstigande €11 miljarder. Niam har fler än 70 anställda i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxemburg.