2 maj 2024
onsdag, 17 februari 2021 13:05

Nordisk Renting i avtal med Optimera i Sverige

Skrivet av 

 

 

 


Nordisk Renting iköper en fastighet från Active Fastighet, omfattande  4.100 kvm på Lundby nya industriområde i Mjölby.

 

 

 





Nordisk Renting inleder ett samarbete med bygghandelskedjan Optimera i Sverige genom förvärv av en fastighet från Active Fastighet, omfattande  4.100 kvm på Lundby nya industriområde i Mjölby. Optimera i Sverige ägs av den franska koncernen Saint–Gobian.


– Transaktionen är ett naturligt steg då fastigheten inte ligger inom vårt geografiska förvaltningsområde. Vi är också nöjda med att vi fått en köpare som är en professionell och långsiktig partner, säger Patrik Sarin, vd för Active Fastighets.

Den förvärvade fastigheten är en industri/handelsbyggnad som färdigställdes i maj 2020. Fastigheten omfattar cirka 4.100 kvm uthyrningsbar byggnad och mark om totalt cirka 10.000kvm. Ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med Optimera Svenska AB.

‒ Vi är mycket glada över att etablera ett samarbete med såväl Optimera som Active Fastighet, säger Caroline Bertlin, vd för Nordisk Renting. Affären ger oss en möjlighet att bredda vårt långa norska samarbete med Saint-Gobain gruppen till att även täcka Sverige.