18 april 2024
onsdag, 17 februari 2021 13:25

Studentbostäder i Sverige köper i Jönköping

Skrivet av 

 

 

 


Studentbostäder i Sverige köper 349 studentbostäder i Jönköping av Vasaparken och Urban Properties. Bild:
Urban Properties

 

 

 





Studentbostäder i Sverige har ingått avtal om att förvärva fastigheten Jönköping Vikingen 1 från Träbyn Invest AB, ett samriskföretag (s.k. joint venture) mellan Vasaparken och Urban Properties, där 349 nyckelfärdiga studentbostäder med gemensamma utrymmen kommer att utvecklas och beräknas färdigställas i etapper under perioden mellan juli 2021 och maj 2022. Fastigheten är belägen i Ekhagen i Jönköping och byggs i fyra etapper ned en total yta om cirka 11.197 kvm och med ett årligt hyresvärde om cirka 21,6 Mkr.

Förvärvet av Fastigheten, vilket sker indirekt genom förvärv av samtliga aktier i Träbyn Fastighets AB är huvudsakligen villkorat av att Målbolagets långivare senast per tillträdesdagen godkänner att bankskuld löper vidare efter tillträdesdagen med Studentbostäder i Sverige såsom ägare till Målbolag. På tillträdesdagen avser styrelsen i Studentbostäder i Sverige att besluta om emission av vederlagsaktierna och som avses att tas upp till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Köpeskillingen beräknas till 163 Mkr och den ska betalas dels vid tillträdet, dels i samband med färdigställandet av samtliga byggnader på Fastigheten. Vid tillträdet ska Bolaget erlägga del av köpeskillingen i form av 7 miljoner nyemitterade C preferensaktier i Studentbostäder i Sverige samt en kontant betalning om 27 Mkr. Vederlagsaktierna uppgår till ett beräknat värde om 66 Mkr.

– Med det här förvärvet etablerar vi oss nu i Jönköping, en viktig och växande studentstad. Efter en period där vi arbetat intensivt med sammanslagningen av bolagen känns det bra att nu kunna leverera forsatt tillväxt för våra aktieägare, kommenterar Rebecka Eidenert, för Studentbostäder i Sverige.

– Tillsammans med Vasaparken har vi utvecklat projekt Träbyn och det känns nu glädjande att få genomföra den här affären tillsammans med Studentbostäder i Sverige. För oss har arbetet med det här projektet pågått under flera år i god dialog med Jönköpings kommun. Därför känns det bra att kunna leverera ett klimatsmart hus helt i trä som kommer fortsätta förvaltas av en långsiktig aktör, som vi dessutom ser fram emot att fortsätta vara en del av under deras tillväxtresa framåt, säger Mattias Schultz, vd för Urban Properties AB