25 juli 2021
onsdag, 17 februari 2021 13:41

Veidekke byggstartar Cederhusen i Hagastaden

Skrivet av 

 

 

 


Cederhusen är under uppbyggnad vid den nya tunnelbaneavfarten i Hagastaden. Slutfört kommer Cederhusen att bestå av två kvarter med totalt fyra bostadshus i 10–13 våningar byggda över tunnlar för motorväg E4/E20.

 

 

 


Veidekke påbörjar byggandet av ett nytt delprojekt i Cederhusen, som blir Stockholms första bostadsområde i massivt trä. Projektet, med inflyttning under hösten 2022, utgör den sista delen av ett tvådelat nyckelfärdigt kontrakt för Folkhem med ett kontraktsvärde på cirka 108 Mkr.

Cederhuset består av två kvarter, och nu börjar byggandet av det andra huset i första delen. Den kommer att ha tio våningar över marken, varav de åtta högsta kommer att byggas i massivt trä och de två nedre i betong med fasad av cederfaner. Träbyggnader binder koldioxid, väger mycket mindre och är tystare att bygga och bo i.

– Vi är nöjda med mottagandet projektet har fått på marknaden, vilket gör det möjligt att utöka hela första kvartalet på en gång. Det är ett helt unikt projekt och en viktig symbol för Folkhem och att bygga i trä. Veidekke har tydliga och höga ambitioner för projektet och har fått ett superteam på plats. Detta åtagande lovar bra för projektgenomförandet och för ett område som kommer att pryda Stockholm och för alltid vara det första massiva träområdet i innerstaden, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och produktutvecklingschef på Folkhem.

– Vi är mycket glada över möjligheten att fortsätta att använda den expertis vi har byggt upp genom detta stora och viktiga projekt. Jag är stolt över att se det växa och jag ser fram emot att delta i det samarbete och engagemang som har gjort projektet möjligt, säger David Grimheden, teknisk och miljöchef på Veidekke Sverige.