Skriv ut denna sida
torsdag, 18 februari 2021 10:30

Bouwinvest investerar 1 Mdr kr i NREP:s projekt

Skrivet av 

 

 

 


Didde Kristensen, Head of Investor Relations på NREP.

 

 

 Bouwinvest Real Estate Investors investerar 100 MEUR i prisvärda hyresbostäder för medelinkomstfamiljer, vårdhem och logistik i Norden på uppdrag av sitt europeiska mandat. Den lokala samarbetspartnern för Bouwinvest är NREP i Norden. NREP med säte i Köpenhamn driver projekt i ledande stadscentrum i Köpenhamn, Stockholm, Helsingfors, Oslo och Göteborg.

Förvärvet exemplifierar Bouwinvests strategi att investera i fastighetssektorer som kan dra nytta av långsiktig demografisk utveckling och av megatrender från konsumenter. Norden lider av brist på prisvärda hyresbostäder för medelinkomsttagare. En åldrande befolkning driver efterfrågan på hälso- och sjukvårdsanläggningar i regionen, medan logistiksektorn drar nytta av tillväxten inom e-handel.

Robert Koot
, chef för europeiska investeringar på Bouwinvest, säger:
– Vi strävar efter att öka våra förvaltade tillgångar i Europa för vår klient bpfBOUW till 1,8 miljarder euro i slutet av 2023 och vi kommer att fokusera våra ansträngningar på att skapa värde både ekonomiskt och socialt vad vi på Bouwinvest kallar verkligt värde för livet. Underbyggda av långsiktiga trender genererar våra investeringar stabil avkastning för våra investerare, samtidigt som samhället i sin helhet gynnas.

– NREP är en utmärkt partner för oss i den här regionen och de starka underliggande marknadsfundamenten i de sektorer vi riktar oss till kommer att hjälpa oss att förverkliga vårt mål att generera en solid och attraktiv utdelning för vår kund, tillägger Jasper Petit, Senior Portfolio Manager på Bouwinvest


– Vi är mycket glada och hedrade över att välkomna Bouwinvest som investerare i NREP Income +. Det är ett nöje att arbeta med en investerare som också har höga krav, ett starkt fokus på hållbarhetsagenda samt en långsiktig anpassning till vårt eget företag när det gäller Bouwinvests mål att förbättra den byggda miljön till förmån för kunderna, samhällen och städer, avslutar Didde Kristensen, Head of Investor Relations på NREP.

Senaste från Redaktionen