25 juli 2021
torsdag, 18 februari 2021 10:59

Ten Hotel öppnar i Upplands Väsby

Skrivet av 

 

 

 


Ten Hotel öppnar i april i år på Johanneslundsvägen 11 i Upplands Väsby. Hotellet får totalt 194 rum, alla med balkonger.

 

 

 Snart öppnar Ten Hotel i Upplands Väsby, ett nytt hotellkoncept med med stort fokus på träning, sport och hälsa. Byggnaden är signerad Junior Living, som med en industriell byggteknik möjliggjort ett snabbt uppförande, nytänkande och kostnadseffektivitet. Ten Hotel Upplands Väsby, som ska vara det första hotellet av tio, öppnar i april 2021.

Ten Hotel är ett modernt och prisvärt hotellkoncept som bygger på personlig och digitaliserad service, hållbara material, design och miljövänlig teknik. Funktion, innovation, kvalitet och service är ledorden i utvecklingen av konceptet. Ten Hotel i Upplands Väsby, med restaurang och bar, ska bli varumärkets flaggskepp

Det nya hotellkonceptet bygger på Junior Livings byggteknik i samarbete med Andreas Martin-Löf Arkitekter.

Hotellet har 194 rum, alla med balkonger, Wifi, välplanerad belysning och individuella klimatanläggningar. Hotellets större studios har mindre kök med diskmaskiner. Hotellet erbjuder ett modernt gym på 100 kvm med bastu, och intill hotellet ligger ett nytt padelcenter. Det är nära till golfbanor samt spår för löpning, skidåkning och andra fritidsaktiviteter. In- och utcheckning sker digitalt, men värdar finns tillgängliga dygnet runt. I lobbyn finns även Ten Café, som erbjuder frukost för självservering samt lättare förtäring under dygnet. Restaurang och bar öppnar under våren. 

Allt började år 2018 när hotellets grundare: Joakim Gip, Charlotte Blum och Stefan Wahlén, kom över ett byggprospekt gällande en tomt i Upplands Väsby som Junior Living förvärvat. Företaget presenterade ett koncept som passade dess utvecklade produktionsteknik.

– Efter 30 års affärsresande runt om i världen, ofta på medelklasshotell, vill man bo bra. Med vår affärsidé vill vi bevisa att lågt pris kan vara synonymt med hög kvalitet. Junior Livings kvalitativa och effektiva industriella byggteknik i kombination av funktionell design passar vår vision om att skapa en bättre vardag borta från hemmet, säger Joakim Gip.

– Jag ser modulärt byggande som en möjlighet snarare än som en begränsning. När jag fick höra idén om att skapa ett nytt hotellkoncept, som var hållbart och klimatsmart, och få bidra till en bättre och prisvärd upplevelse, öppnades en möjlighet till att skapa en ny och annorlunda arkitektur med vårt egenutvecklade byggsystem. Det ska inte behöva vara dyrt för att bo bra borta, säger arkitekt Andreas Martin-Löf.

Fakta Ten Hotel Upplands Väsby
Rumskategorier: Economy med enkelsäng, Premium double, Premium King, Studio 23 kvm med pentry, Studio 20 kvm, Ten Student: 23 kvm. Klimatanläggning. Wifi i samtliga rum. Gym 100 kvm. Bastu. Ten Café. Ten Restaurang (öppnar våren 2021). Fri parkering. Laddningsstolpar för el-bil. Byggentreprenör och hyresvärd Junior Living. Adress: Johanneslundsvägen 11 i Upplands Väsby.