13 juni 2021
torsdag, 18 februari 2021 11:27

Niam köper Haninge Centrum

Skrivet av 

 

 

 


Haninge Centrums totala uthyrningsbara arean är drygt 43.000 kvm och fastigheten har 750 parkeringsplatser.

 

 

 Niam köpte nyligen centrumen som ligger i Tumba, Högdalen och Fruängen i Stockholm. Köpeskillingen var cirka 1,5 Mdr kr och säljare var Citycon. Se länk. Nu har Niam även ingått ett bindande avtal med Grosvenor Europe om köp av Haninge Centrum, som är ett lokalt stadsdelscentrum i Haninge kommun, i direkt anslutning till buss- och pendeltågsstation, cirka 30 minuter från centrala Stockholm. Den totala uthyrningsbara arean är drygt 43.000 kvm och fastigheten inkluderar 750 parkeringsplatser.

Daniel Andersson
, Head of Acquisitions Sverige, säger:
– Haninge Centrum blir ett bra tillskott till övriga stadsdelscentrum i portföljen. Vi ser fram emot att inleda samarbeten med våra hyresgäster och Haninge kommun för att fortsätta utveckla Haninge Centrum till ett levande centrum som möter de vardagliga behoven för våra kunder. Med stöd av stora bostadsutvecklingsprojekt förväntas befolkningstillväxten i närområdet väsentligt överträffa de flesta andra områden i Sverige under de kommande tio åren vilket ger Haninge Centrum fina förutsättningar för att öka antalet besökare och försäljning.

Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe, säger:
– Försäljningen är en del av vår investeringsstrategi och vi kommer att fortsatt aktivt investera i Stockholmsregionen. Vi har sedan förvärvet 2011 arbetat med att utveckla Haninge Centrum till en attraktiv stadskärna och när Niam tar över fastigheten är den i betydligt bättre skick än när vi förvärvade den och med stor  utvecklingspotential. Vi är glada över att Niam delar vår vision för Haninge Centrum”

Beräknat tillträde är under Q1, 2021.