25 februari 2021
torsdag, 18 februari 2021 11:56

CA Fastigheter anställer byggprojektchef

Skrivet av 

 

 

 


Rekryteringen av Mats Olsson  innebär att CA Fastigheter anställer honom som byggprojektchef i region Malmö. Han kommer att ansvara för att driva nybyggnationsprojekt av såväl bostads- som kommersiella fastigheter, förtätningsprojekt och flertaliga ROT renoveringar inom det befintliga fastighetsbeståndet inom region Malmö.

 

 

 Rekryteringen av Mats Olsson innebär att CA Fastigheter anställer honom som byggprojektchef. Detta för att stärka bolagets position som en långsiktig fastighetsägare med en vilja att expandera i region Malmö. Mats Olsson började på CA fastigheters den 1 februari 2021.

– Genom att tillsätta en byggprojektchef får vi en ökad möjlighet att snabbare ta den position vi önskar inom regionen. Mats tillträder därmed en viktig nyckelroll. Med sin långa erfarenhet inom byggnation och projektutveckling ser honom som den perfekta kandidaten för uppdraget, säger Remus Cismas, regionchef CA Fastigheter Malmö.

Mats Olsson har en lång och gedigen erfarenhet inom byggbranschen och regionen som helhet. Han har tidigare haft rollen som arbetschef på flertalet entreprenadbolag i regionen och han har därmed en gedigen erfarenhet inom projektutveckling.

– Jag har verkligen sett fram emot att få börja på CA Fastigheter som jag ser som ett gediget bolag med familjär känsla. CA har stora utvecklingsmöjligheter i Skåne. Den första utmaningen blir att kunna resurs sätta alla de projekt vi har i portföljen, säger Mats Olsson, byggprojektchef på CA Fastigheter.

Med Mats Olsson som byggprojektchef kommer bolaget att möjliggöra ytterligare exploatering i regionen. Redan idag har CA Fastigheter flera större byggprojekt igång i Lomma och Malmö kommun. Bland annat den tredje och sista etappen av projekt Strand i Lomma, med byggnation av lägenheter i direkt anslutning till havet med panoramautsikt. Bolaget kommer även att inom kort ha säljstart på ytterligare två projekt inom bolagets område i Lomma Hamn, både äganderätter och bostadsrätter. I Malmö arbetar CA Fastigheter med ett antal detaljplaner, där målet är att starta byggnation av cirka 1.000 bostäder inom 3 - 5 år.

– Vi är mitt inne i en stor förändringsfas på CA Fastigheter i Malmö där vi i stort sett bygger upp ett helt nytt projektteam. Planen är att Mats omgående kommer att rekrytera fler projektledare och på det sättet få möjlighet att utforma sitt eget team från början. Detta kommer att ge en positiv omstart för bolaget i regionen, fortsätter regionchef Remus Cismas.

Mats Olsson, som tillträdde sin tjänst som byggprojektchef 1 februari 2021, kommer att ansvara för att driva nybyggnationsprojekt av såväl bostads- som kommersiella fastigheter, förtätningsprojekt och flertaliga ROT renoveringar inom det befintliga fastighetsbeståndet inom region Malmö.

CA Fastigheter AB med dotterbolag ingår i CA koncernen med moderbolaget Claesson & Anderzén AB som grundades redan 1912. CA Fastigheter har en fastighetsportfölj om 700.000 kvm uthyrningsbar yta och därutöver en omfattande fastighetsutvecklingsportfölj. Verksamheten bedrivs såväl i Sverige som utomlands genom sex regionkontor i Sverige och därutöver med representation i Tyskland, Estland och Ryssland. Totalt har CA Fastigheter AB cirka 100 anställda.