23 juli 2021
fredag, 19 februari 2021 11:30

Niam säljer 350 bostäder i Näsby Slottspark

Skrivet av 

 

 

 


Över hälften av Niams lägenheter i Näsby park är sålda. Mitt i området finns Näsby Slott med anor från år 1665. Slottet erbjuder nyrenoverade hotellrum och mötesrum för konferens och den nya restaurangen Lilla Slottskrogen.

 Det går bra för Niam och utvecklingen av Näsby Slottspark. Området ligger vackert intill Näsbyviken i Täby, endast 20 minuter från centrala Stockholm. Drygt hälften av bostäderna är redan sålda. De första flyttade in under våren 2020 och inom kort är det dags att välkomna ytterligare nya grannar i ett nytt kvarter.

Catharina Nordenberg
har som projektutvecklare på Niam hållit i trådarna under arbetet och hon ser ett stort värde av utvecklingen som gjorts, både för boende och närområdet. Hon säger: 

– Utvecklingen och försäljningen av de 350 nya bostäderna går väldigt bra. Det känns även fantastiskt att de som flyttat in meddelat att de stortrivs. Med områdets natursköna läge vid vattnet, Näsby Slott med sin barockträdgård samt närhet till många fritidsaktiviteter är Näsby Slottspark verkligen ett unikt bostadsområde. En viktig del i utvecklingen har för oss varit att bevara områdets natur och genomföra en varsam renovering av slottet för att områdets charm och historia ska bestå. Vi har gjort Näsby Slottspark mer tillgängligt för allmänheten och det är nu en levande plats dit många i närområdet söker sig. Genom att ta vara på områdets fulla potential med dess unika förutsättningar är utvecklingen av Näsby Slottspark ett bra exempel på hur vi på Niam arbetar i projekt. 

Mitt i området finns Näsby Slott med anor från år 1665. Slottet erbjuder nyrenoverade hotellrum och mötesrum för konferens och den nya restaurangen Lilla Slottskrogen. I dagarna står även ett nybyggt spa redo att ta emot besökare. Då lokalerna är stora erbjuds det enkelt sociala sammanhang med god distans mellan sällskapen.

Förutom närhet till aktiviteter som golf och båthamn erbjuds även kajakuthyrning, Nordic Kayaks, vid vattnet och fika samt lättare lunch serveras på Lunas Café som huserar i den gamla trädgårdsmästarbostaden. Niam har även tecknat avtal med en stor gymaktör och de befintliga lokalerna ska renoveras sommaren 2021.

Längs området löper en strandpromenad som snart även kommer rustas upp av kommunen med bättre belysning och bänkar. Likaså kommer nya bryggor vid vattnet och en stor lekplats snart att erbjudas.

En lösning med närvärme tillhandahåller alla byggnader i området med värme där drygt 80 procent av den förnybara energin kommer från berggrunden och ytvattnet i Näsbyviken samt från sol och vind. En koldioxidneutral bioolja från växtriket används under de allra kallaste dagarna och som reserv.

I utvecklingen ingår även ett vårdboende som såldes till Estea, med överlämning under Q4 2020.


Utvecklingen av Näsby Slottspark

1. Södra Parken 1 – Försäljning pågår, 25 procent sålt. Byggnation påbörjad. 2. Södra Parken 2 – Slutsåld med inflyttning februari – april 2021. 3. Södra Parken 3 – 10 lägenheter kvar med inflyttning maj och juni 2021
4. Norra Parken 1 – Slutsåld och inflyttad våren 2020. 5. Norra Parken 2 – 20 lägenheter kvar med inflyttning i början av 2022. Byggnation påbörjad.